Brasília

Castro proposa alliberar dissidents a canvi dels cinc cubans empresonats per espionatge als Estats Units

Raúl Castro creu que els Estats Units i Cuba haurien de fer "gestos" que permetin l'obertura de converses amb Barack Obama. El mandatari cubà proposa que un primer gest podria ser l'alliberament de dissidents cubans a canvi de la sortida de la presó dels cinc cubans condemnats als Estats Units per espionatge. Castro ha fet aquest oferiment, el primer que planteja l'Havana per acostar-se a Washington després de la presa de possessió d'Obama el 20 de gener, en la cimera llatinoamericana que se celebra a Brasília.

Actualitzat
Castro ha dit que està disposat al diàleg amb els Estats Units si té lloc "sense bastó ni pastanaga" i en igualtat de condicions, però ha reconegut que no ha rebut cap missatge de l'equip d'Obama en aquesta direcció. En qualsevol cas, segons el germà de Fidel, "l'època de gestos unilaterals s'ha acabat", i si no passa ara "esperarem 50 anys més".

Els Estats Units demanen periòdicament l'alliberament de tots els dissidents cubans i Cuba ha reiterat també l'exigència que els Estats Units alliberin els cinc cubans condemnats per espionatge. El passat més de juny, un tribunal nord-americà va confirmar les condemnes.
Anar al contingut