Madrid

Castor: la jutge Lamela arxiva la querella contra 5 exministres i Florentino Pérez

Diu que no hi ha infracció penal perquè no es pot parlar de prevaricació, malversació i frau en l'administració pública

Actualitzat

Novetats importants del cas Castor. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha decidit arxivar la querella criminal contra cinc ministres dels governs de Zapatero i Rajoy i alguns empresaris pel projecte del Castor.

Lamela no veu indicis de delicte contra els querellats i argumenta que el Castor es va planificar molt abans que accedissin al càrrec.

La denúncia la va presentar l'Observatori del Deute en la Globalització, que acusava de malversació, prevaricació i frau l'administració els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, i també el president d'ACS, Florentino Pérez, i altres empresaris. 

Notícia relacionada: Florentino Pérez demanda el govern espanyol perquè va cobrar poc pel Castor

En la interlocutòria argumenta que la construcció del magatzem de gas no va ser cap idea "aïllada ni peregrina", sinó que s'havia previst des de l'any 2002, abans que ocupessin les seves responsabilitats.
 

 

La jutge afegeix que sempre es van cenyir al pla inicial. Segons Carmen Lamela, no hi ha indicis que volguessin "perjudicar els interessos de l'administració amb la presa de decisions injustes, arbitràries o manifestament contràries a la llei". De fet, qualifica la seva actuació de "raonada i documentada".

Notícia relacionada: El TC anul·la la indemnització de 1.350 milions a les empreses promotores del Castor

 

 

Per això, conclou Lamela, no es pot parlar de prevaricació ni de malversació o frau a l'administració. La jutge de l'Audiència Nacional, per tant, ha fet cas de la fiscalia, que demanava que arxivés la querella contra alguns exministres com Clos, Soria, Álvarez i contra el constructor madrileny Florentino Pérez.

30 minuts: Castor, un negoci rodó?

Anar al contingut