Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública a la UB i exconseller d'Economia.
Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública a la UB i exconseller d'Economia.
Sant Joan Despí

Castells veu una "esquerda" preocupant entre empresaris i polítics davant del procés

El catedràtic d'Hisenda Pública de la UB i exconseller d'Economia diu en declaracions a "Els matins" de TV3 que els empresaris no han de fer política, però sí que haurien de tenir "complicitat de país".

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'Economia Antoni Castells veu amb preocupació la divisió que hi ha entre els empresaris catalans davant del procés sobiranista. En declaracions a "Els matins" de TV3, Castells ha parlat d'"esquerda" entre els polítics i els empresaris i ha afirmat que l'amoïna la visibilitat d'aquesta polèmica.

Castells ha dit que els empresaris no han de fer política, però sí que haurien de tenir, creu, el que ha qualificat de "complicitat de país".

Segons ha recordat l'exconseller d'Economia, "els empresaris en els bons moments han exercit un paper de lideratge. I el que m'amoïna, i em produeix tristesa, és que es produeix una certa fractura en el que hauria de ser grup dirigent. Els empresaris no han de fer lleis, però sí que hi ha d'haver una complicitat de país. Perquè els grans objectius de país han de ser compartits."

Castells ha demanat treballar per recompondre aquesta esquerda, tot indicant que "hi ha uns interessos de país i ens apel·len a tots".

D'altra banda, s'ha referit a la posició del PSC i li ha retret que no es posi al costat de la consulta. Castells ha convidat el Partit dels Socialistes de Catalunya a reflexionar sobre el seu futur sense estar dins del PSOE. "He estat conseller de la Generalitat, i molt orgullós. El que s'ha bellugat és el PSC. Els consellers que vam ser al govern ja veu on som tots ara", ha afirmat.

Anar al contingut