Barcelona

Castells presenta els pressupostos per fer front a la crisi el 2009

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha presentat al Parlament els pressupostos de la Generalitat pel 2009. Els comptes per l'any que ve s'emmarquen de ple en un context de crisi, amb l'economia catalana a punt d'entrar en recessió. Tot i això, els números pel 2009, aprovats dimarts passat al consell de govern, suposen un augment del 6,4% respecte de l'any passat. I és que la voluntat del govern, en aquests moments difícils, és mantenir la despesa per intentar reactivar l'economia i garantir l'atenció als més vulnerables.

Actualitzat
Els comptes de la Generalitat preveuen un creixement negatiu del 0,1% de l'economia catalana l'any que ve i una caiguda del 4,5% dels ingressos de la Generalitat. Segons el govern, els comptes posaran l'accent en les polítiques socials, que seran la partida que més creixerà en números absoluts, amb un augment de 713 milions d'euros.

El conseller Castells ha dit que tot i la crisi el pressupost "augmenta la despesa en educació, salut, habitatge, protecció social, transports, cicle de l'aigua i recerca", aspectes tots per fer front a la crisi des de diverses vessants.

En total, els pressupostos sumen 37.000 milions d'euros, un 6,4% més que els del 2008. D'aquests, uns 6.500 milions d'euros es destinaran a la inversió pública, el que suposa una despesa de 744 euros per habitant.

Comptes sense el nou finançament

Aquests pressupostos s'han calculat d'acord amb el model de finançament vigent. Són números, doncs, que sobretot pel que fa als ingressos poden canviar notablement. Tot depèn del nou finançament. El propòsit del govern és que amb l'acord final els comptes vagin a millor. En tot cas, els comptes pel 2009 no preveuen el nou model de finançament, que s'hi haurà d'incorporar un cop aprovat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut