Barcelona

Castells discrepa de Navarro i creu que el federalisme és inviable a Espanya

L'exconseller d'Economia considera que el model ja no serveix per articular l'estat espanyol, en contra del que defensa el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que apel·la als exemples d'Alemanya i el Canadà.

RedaccióActualitzat
L'exconseller d'Economia socialista Antoni Castells i el líder del PSC, Pere Navarro, discrepen pel que fa a la qüestió del federalisme. 

En una conferència a Barcelona, Navarro ha insistit en la validesa del model. "Aquells que insinuen que la via federalista està morta estan equivocats. El model federal està viu i funciona. Funciona a Alemanya i funciona al Canadà, per posar dos exemples d'estats pròspers i amb economies fortes", ha remarcat el primer secretari dels socialistes catalans.

En canvi, l'exconseller Antoni Castells ha afirmat, en declaracions al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, que la via federal ja no és aplicable a Espanya, perquè ningú la defensa.

Castells ha comparat la situació que ha viscut Catalunya des de l'aprovació de l'Estatut amb la d'una estafa: "Vam fer un pacte. Jo li compro a vostè un pis de 100 metres quadrats. Una vegada l'hi he pagat, i vostè ha cobrat, vostè se'n va i diu que el pis no és el de 100 metres, que et dóna el del costat, que és de 60. El de 60 no m'interessa, no te'n pago 300.000. Però hi ha un jutge que diu que sí. Això és el que va passar. Nosaltres vam pagar un pis de 100 metres quadrats i ens en van donar un de 60. I el pagament el vam fer quan al referèndum vam recomanar votar que sí, perquè potser si hagués sigut de 60 hauríem recomanat votar que no".

L'exconseller d'Economia també s'ha referit a la situació dels comptes de l'Estat. Castells ha acusa el govern espanyol d'amagar que l'administració central és la principal responsable del dèficit.

Aquí teniu l'àudio amb el programa sencer.





ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut