Sant Joan Despí

Castells creu que les crítiques de CiU al nou finançament han "superat el límit"

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha acusat Convergència i Unió d'haver "superat el límit" amb les seves crítiques al nou model de finançament. En declaracions al programa "Els matins" de TV3, Castells s'ha queixat que la federació nacionalista utilitzi el terme "il·legalitat" per referir-se al model, ja que creu que això "evoca delinqüència". A banda de les crítiques a CiU, Castells també ha retret al PP la seva catalanofòbia i s'ha preguntat "com pot ser que l'esport favorit d'alguns partits espanyols sigui a veure qui la diu més grossa contra Catalunya". Pel conseller, cal "corregir moltes coses" en la relació entre Catalunya i Espanya.

Actualitzat
El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha assegurat a "Els matins" de TV3 que està "clarament satisfet" per l'acord de finançament obtingut. Castells, a més, ha insistit a retreure a CiU el seu rebuig al model de finançament. El conseller creu que "els arguments de CiU són molt febles" i ha advertit la federació que aquesta negativa pot portar-los a "la marginalitat".

El conseller ha tornat a insistir en les seves crides a CiU perquè se sumi a l'acord. Per Castells, "aquesta és la primera vegada que en un gran pacte sobre autogovern entre Catalunya i Espanya, CiU no hi és". Castells, que defensa que l'Estatut no s'ha vulnerat, s'ha mostrat especialment ofès perquè CiU parla d'il·legalitat quan manté que l'acord no compleix l'Estatut. "A què evoca 'il·legalitat'? A delinqüència. Quan un fa una il·legalitat, s'ha d'anar als tribunals. S'imagina que nosaltres haguéssim parlat d'il·legalitat en els articles de l'Estatut no aplicats per CiU en l'anterior govern?", ha dit.

Castells també ha censurat l'actitud del PP en aquest procés. "És lamentable que el PP digui que Catalunya és insolidària. Fan una explotació política d'una manera demagògica, manipulant la realitat per motius estrictament electorals", ha remarcat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut