Castelldefels

Castelldefels comença a multar prostitutes i clients que negociïn serveis sexuals al carrer

El municipi de Castelldefels, al Baix Llobregat, ja pot multar prostitutes i clients que negociïn serveis sexuals al carrer. La nova ordenança, aprovada pel ple municipal, també impedirà l'obertura de nous prostíbuls.

Actualitzat
L'Ajuntament de Castelldefels ha aprovat la modificació de l'ordenança del civisme, que permetrà sancionar tant prostitutes com clients amb multes que van dels 750 als 3.000 euros per l'exercici de la prostitució al carrer.

L'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, ha explicat que "l'ordenança preveu preservar l'espai públic com un lloc de convivència i civisme, de manera que totes les persones que la infringeixin han de saber que les seves accions tenen un cost per a la ciutat, que es revertirà en contra d'ells en forma de sanció".

L'ordenança, segons Sau, prohibeix "l'oferiment, la sol·licitud, la negociació i l'acceptació de serveis sexuals a canvi de diners a l'espai públic", i també prohibeix atorgar noves llicències d'activitat per posar en marxa nous bordells a la ciutat.

Les sancions poden ser, en funció de la gravetat, de 750 euros, 1.500 euros o 3.000 euros si l'activitat sexual es porta a terme a prop d'escoles o equipaments municipals.

Segons l'alcalde de Castelldefels, la prostitució de carrer a la ciutat es concentra fonamentalment a l'entorn de l'autovia C-31. "Arran de les obres d'ampliació de l'aeroport i el conseqüent desviament de la C-31 vam registrar un increment de la prostitució en aquesta via al seu pas per la ciutat", ha explicat Sau, que ha apuntat que l'increment de la presència policial a la zona "ha reduït a 4 o 5 persones les que actualment exerceixen la prostitució a la C-31".

L'alcalde de Castelldefels confia que l'increment de la presència policial i l'entrada en servei de l'ordenança reduirà encara més la prostitució als carrers de la ciutat.
Anar al contingut