El primer cartell que s'ha instal·lat a Castellbell i el Vilar i la doctora del CAP amb la recepta que donarà als pacients. 6 de juliol de 2017…
El primer cartell que s'ha instal·lat a Castellbell i el Vilar i la doctora del CAP amb la recepta que donarà als pacients. 6 de juliol de 2017.(Horitzontal)

Castellbell i el Vilar senyalitzarà itineraris a peu amb les calories que es gasten en lloc de la distància

ACN Castellbell i el Vilar.-El municipi de Castellbell i el Vilar (Bages) serà el primer del país en implantar el projecte 'Walking is good', un circuit de salut circular de sis quilòmetres que mesurarà les calories que es cremen en completar-lo. Així doncs, el consistori instal·larà diferents panells que informaran als ciutadans les calories que van cremant. Si els caminadors completen tot el circuit de sis quilòmetres es calcula que hauran cremat unes 275 calories. L'objectiu és que el CAP del municipi recepti caminades en determinades persones "com a eina per millorar el seu benestar físic i mental". Des del CAP s'explicarà el circuit als usuaris i es recordarà que caminar és un dels millors antídots per prevenir determinades malalties.

El projecte 'Walking is good' està impulsat per l'emprenedor Javi del Rio i, fins ara, només s'ha implantat a la ciutat de Valladolid. Un cop se senyalitzi el circuit, l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar organitzarà una caminada popular perquè tots els veïns coneguin el circuit i els avantatges que comporta en matèria de salut. La voluntat serà sumar totes les calories cremades per a tots els participants i convertir-les en un donatiu benèfic per lluitar contra el càncer.

Anar al contingut