La número dos de la candidatura d'ERC al 21-D, Marta Rovira, la número 4 i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els candidats Antoni Ca…
La número dos de la candidatura d'ERC al 21-D, Marta Rovira, la número 4 i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els candidats Antoni Castellà i Ruben Wagensberg, al míting d'Esquerra a Badalona, el 10 de desembre de 2017. (Horitzontal)

Castellà: "Si el 21-D guanyen els independentistes i l'Estat no vol negociar, recuperarem la via unilateral"

ACN Badalona.-El candidat de la llista d'ERC i líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha desenterrat aquest diumenge la possibilitat de tornar a la via unilateral d'acció per "fer efectiva la república proclamada". A l'acte dels republicans a Badalona, Castellà s'ha volgut dirigir a la CUP per assegurar-los que la candidatura d'Esquerra no "renuncia a res" i tampoc a aquesta fórmula. "Si l'endemà de els eleccions i havent guanyat les forces lleials a la república, el govern espanyol no accepta negociar, recuperem la via unilateral. Sí, companys de la CUP", ha sentenciat. I és que per a ell, el fet d'haver acceptat "el repte de les eleccions del 21-D tot i ser il·legítimes i il·legals, convocades de manera unilateral per l'Estat, ha convertit la cita en "una cosa bilateral", i per això ha reclamat que els independentistes guanyin el 21 de desembre.

Castellà ha fet aquestes declaracions intervenint a l'acte d'Esquerra on també ha participat Ruben Wagensberg, que ha aprofitat que estava a Badalona per agafar exemple de l'Ajuntament, on les forces sobiranistes i d'esquerres es van unir per evitar que el PPC de Xavier García Albiol accedís a l'alcaldia després de les passades eleccions municipals. "Som defensors del model Badalona, que va permetre fer fora Albiol. Aquest consens ha de ser el model per al país. Perquè mentre ell volia escombrar i netejar els carrers, Badalona va decidir que l'escombrarien però de racisme i xenofòbia", ha sentenciat. En aquest mateix sentit, ha cridat a fer del sobiranisme una opció més progressista per poder acollir més suports. "El sobiranisme només pot créixer per l'esquerra, perquè el sobiranisme és tenir totes les eines per arribar a la transformació social. Sobiranisme és empoderament i justícia social", ha conclòs.

Anar al contingut