La cançó de Shakira i Bizarrap inunda Twitter de mems de Casio o Twingo i opinions
Casio i Twingo són dues de les que més mems han rebut

Casio, Ikea, Alizzz o Chenoa se sumen als mems sobre la cançó de Shakira, que bat rècords

"Casio", "Twingo", "Paquita la del Barrio"... La cançó de Shakira ha creat un rebombori a les xarxes que no para d'augmentar

Actualitzat

Es podia preveure que la col·laboració entre Shakira i Bizarrap seria memorable, fins i tot que batria rècords, com ha passat a YouTube, on ja ha aconseguit 35 milions de reproduccions en menys de 24 hores i s'ha convertit en la millor estrena a la plataforma superant el "Despacito" de Luis Fonsi.

Però el que poc ens podíem esperar és el boom que ha tingut a les xarxes socials, des de mems a debats socials i marques que hi han volgut dir la seva.

La matinada d'aquest dijous s'ha fet pública "SKAKIRA BZRP Musica Sessions #53" i hem sortit de dubtes de si la lletra parlava de l'ex de la cantant o no.

Efectivament, es tracta d'una altra cançó en què la colombiana parla de Piqué. Aquest cop, però, d'una manera molt més explícita i contundent. Ha inclòs a la lletra els noms de Piqué i la seva parella, Clara Chía. I també es refereix a la seva exsogra.

Tot això ha generat un rebombori a les xarxes que no fa més que augmentar. Sobretot en els mems i tuits graciosos que han convertit les paraules clau de la cançó en trending topic (TT), és a dir, en les paraules més comentades pels usuaris d'aquesta plataforma:


Dins dels TT d'aquest dijous també hi apareixia Paquita la del Barrio. Molts usuaris han compartit fragments de la cançó "Rata de dos patas" en què la cantant mexicana insulta la seva exparella:


Casio i Twingo són dues de les paraules que més mems han generat, per la comparació que Shakira fa a la lletra: "Cambiaste un Ferrari por un Twingo. Cambiaste un Rolex por un Casio":


L'enrenou amb Shakira gairebé ha eclipsat l'artista amb qui col·labora en aquest tema, el productor argentí del moment, Bizarrap. Precisament un altre dels productors de moda i competència directa de Bizarrap, el català Alizzz, ha fet una piulada dirigida a Piqué, per si també vol fer una col·laboració de resposta...


N'hi ha que fan referències més originals. Com l'escriptor Nando López, que la posa d'exemple de calembour: un joc de paraules que juga amb la fonètica per modificar el significat d'una paraula o frase agrupant-ne les síl·labes.


Parlant del sector lingüista, l'Optimot, el servei de consultes lingüístiques del Departament de Cultura de la Generalitat, també s'ha volgut sumar a les piulades en una enumeració de sinònims d'esquitxar, referint-se al vers de la cançó "perdona que te sal-pique":


A poc a poc, persones famoses i marques, fins i tot les implicades per la lletra de "Music Sessions #53", han volgut jugar a les xarxes socials:


Els que tampoc han pogut resistir-se a dir la seva són els guionistes del programa de TV3 "Polònia". En poques hores han pogut preparar la seva versió de la cançó i l'han compartit dues hores abans del programa:


Gerard Piqué ha fet un únic tuit aquest dijous en què fa referència a la Kings League de divendres, la lliga presidida pel futbolista i conformada per 12 equips els propietaris dels quals són streamers reconeguts com Ibai Llanos, TheGrefg o DjMaRiiO, o exjugadors com Iker Casillas o Kun Agüero. Ho acompanya d'un "la vida pot ser meravellosa", i molts usuaris i marques li han respost:

 

El debat: es tracta d'un alliberament feminista o és patriarcal?

Més enllà de les bromes, s'ha iniciat un debat de si la lletra és un atac contra l'actual parella de Piqué, Clara Chía, o a la seva exsogra, mentre que altres persones consideren que és tot un alliberament feminista.

L'Advocada penalista, formadora i criminòloga Carla Vall ha fet un fil a Twitter en què examina les diferents parts de la lletra.


Feminista Ilustrada, encapçalat per la il·lustradora María Murnau, han defensat la visió alliberadora i empoderada de la cançó:


Que Shakira hagi aprofitat la seva ruptura ha recordat altres artistes que també han explicat les seves vides personals en cançons, com Adele, Miley Cyrus, Karol G o Taylor Swift:

 

 

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut