MotoGP

Casey Stoner s'imposa al Gran Premi d'Austràlia i conquereix el seu segon Mundial de MotoGP

Casey Stoner no ha deixat lloc a la sorpresa i s'ha imposat al Gran Premi d'Austràlia per aixecar el seu segon títol Mundial de MotoGP, el primer amb Honda. L'australià s'ha vist beneficiat pel fet que Jorge Lorenzo, l'únic que podia impedir que sortís campió de Phillip Island, no ha pres part de la cursa després de tenir una caiguda en els entrenaments previs. Stoner s'ha vist acompanyat al podi de Simoncelli i Dovizioso, mentre que Pedrosa ha signat el quart lloc final.

Actualitzat
La cursa de MotoGP s'ha vist marcada de bon principi per l'incident de Jorge Lorenzo. El mallorquí ha caigut en el "warm up", s'ha fet mal al dit anular de la mà esquerra i l'han traslladat a Melbourne. Amb Lorenzo fora de combat, el campionat s'ha acabat decidint a favor de Casey Stoner. L'australià ha pogut ser profeta a la seva terra i ja suma dos títols de MotoGP.

Bona sortida de Dani Pedrosa, que ha avançat posicions i al final ha pogut acabar en la quarta posició. També ho estava fent bé Valentino Rossi, però ha caigut quan estava avançant Álvaro Bautista. Errada de l'italià, que suma la vuitena caiguda aquesta temporada, i ha quedat fora de la cursa. També ha caigut Bautista, a 4 voltes del final, quan ha començat a ploure sobre el circuit de Phillip Island.

Stoner ha celebrat a casa, a Austràlia, el seu 26è aniversari amb victòria a la cursa i amb el campionat del món. Segona plaça per a Marco Simoncelli i tercera per a Andrea Dovizioso. Gran dia per a Honda, que a banda del triomf de Stoner, s'ha assegurat el títol de constructors. Després d'un any de penúries a Ducati, Stoner ha dominat amb solvència el mundial amb una Honda oficial. La seva trajectòria al llarg de tot l'any ha estat impecable, només enfosquida per la caiguda que va tenir a Jerez en ser envestit per Valentino Rossi, en aquell temps el flamant fitxatge de Ducati per substituir-lo. Després d'aquest moment, nou victòries, un segon lloc i cinc terceres posicions, els seus pitjors resultats d'un any màgic, el del seu segon campionat del món de MotoGP, que li permetran portar el número u a la seva Repsol Honda RC 213 V de 2012.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut