L'alcalde de Casariche, Basilio Carrión, davant de la façana de l'Ajuntament d'aquesta localitat (EFE /David Arjona)

Casariche, el "Wuhan andalús" confinat per un brot originat en diverses celebracions

La taxa de contagis d'aquest poble sevillà ha ascendit a 4.545 per cada 100.000 habitants en l'acumulat dels últims 14 dies

Actualitzat

Els 5.500 veïns de la localitat sevillana de Casariche han començat 14 dies de confinament decretats per la Junta d'Andalusia per frenar la corba contagis de coronavirus al municipi.

La taxa de contagis ha pujat a 4.545 per cada 100.000 habitants en l'acumulat dels últims 14 dies per un brot originat, segons els epidemiòlegs de la Junta, en diverses celebracions.

L'alcalde, Basilio Carrión, que assegura que les celebracions van ser en poblacions pròximes, s'ha mostrat molest perquè diu que es va assabentar del confinament de la seva localitat a través de Twitter:

 

Abans que la Junta decretés aquestes mesures, Casariche ja feia prop de dues setmanes que tenia un règim proper al confinament.

El passat dia 12, l'alcalde va firmar un comunicat oficial en què recomanava als veïns que evitessin al màxim la circulació de persones i ara es queixa que les mesures de la Junta arriben tard.

L'entrada i sortida del municipi només serà possible en alguns supòsits, com els desplaçaments professionals i sanitaris, l'assistència a escoles i universitats, i per obligacions legals o tràmits necessaris.

El "Wuhan andalús" ha passat de viure d'esquena a la pandèmia al març, amb tres o quatre contagis en sis mesos, a veure com ha canviat el seu panorama en les últimes dues setmanes.

El confinament de la població durarà fins al 13 d'octubre, segons el Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia (BOJA).

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Andalusia
Anar al contingut