Casado vol que el govern espanyol il·legalitzi els CDR i Arran i que investigui la CUP

Casado vol que el govern espanyol il·legalitzi els CDR i Arran i que investigui la CUP
Càceres

Casado vol que el govern espanyol il·legalitzi els CDR i Arran i que investigui la CUP

Redacció Actualitzat
TEMA:
Pablo Casado
Casado en un acte a Càceres del PP d'Extremadura (EFE)

Casado en un acte a Càceres del PP d'Extremadura (EFE)

Arran, els CDR, la CUP i Quim Torra, per aquest ordre. Són els quatre noms que el líder del PP, Pablo Casado, posa damunt la taula quan parla de "violència a Catalunya". Casado demana al govern espanyol que apliqui la Llei de Partits i que garanteixi la seguretat.

En un acte a Càceres, Casado demana al govern espanyol que il·legalitzi els Comitès de Defensa de la República (CDR) i l'organització de l'esquerra independentista Arran perquè "justifiquen la violència".

"Per tant, ara que a Catalunya hi ha 'kale borroka' i una 'batasunització' de carrer que és intolerable, cal deixar clar que ja hi ha lleis a Espanya que cal complir"

Casado recorda que l'article 9 de la Llei de Partits "deixa molt clar" que els partits polítics o organitzacions socials que promoguin, encoratgin o justifiquin la violència "poden ser il·legalitzats". El líder del PP posa d'exemple el cas de Batasuna el 2002 i destaca que va tenir un resultat positiu:

"Llavors, l'única cosa que va passar és que van deixar de cremar caixers automàtics i marquesines d'autobusos, es va diluir Batasuna i vam començar a derrotar el terrorisme"

Casado va més enllà i també apunta que cal obrir una investigació sobre la CUP i estudiar "què està fent Torra en relació amb aquests moviments".

 

Casado amb el líder del PP d'Extremadura, José Antonio Monago (EFE)

 

Canvis per ofegar econòmicament l'independentisme

El líder del PP també ha proposat que es modifiqui la Llei de Finançament de Partits Polítics perquè els partits polítics "que tenen acusats per sedició o rebel·lió" no rebin fons púbics:

"Hi ha partits polítics a Catalunya que promouen de forma fefaent la independència, amb mètodes violents, santant-se la legalitat, la Constitució i, a sobre, els paguem amb fons públics"

 

Crítiques per la reunió que demana Pedro Sánchez

Casado ha criticat també que el president del govern, Pedro Sánchez, vulgui reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra:

"Sánchez no s'adona que no es pot dialogar amb aquells que volen destruir el teu país"

El president popular creu que la visita a Barcelona només hauria de servir per "dir-los quin dia comença a aplicar el 155, i en quin moment es pren el control dels Mossos d'Esquadra i dels comptes de la Generalitat".
 

ARXIVAT A:
CDR CUP Pablo Casado PP Procés català