Pablo Casado, del PP, al Congrés dels Diputats (EFE)
Pablo Casado, del PP, al Congrés dels Diputats (EFE)
Madrid

Casado: "Les escoles catalanes són madrasses nacionalistes i TV3, el No-Do"

Sánchez evita comprometre's a no fer ús de l'indult per alliberar els presos independentistes, tal i com li demana Rivera

Actualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat les escoles catalanes de convertir-se en "madrasses nacionalistes". Casado ha iniciat la sessió de control al Congrés dels Diputats demanant al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si pensava trencar relacions amb els independentistes catalans. Casado ha acusat Sánchez d'esperonar-los.

"Vostè, amb qui ha trencat és amb la Constitució, i sap que és el cavall de Troia pel qual l'independentisme s'infiltra en les estructures de l'Estat. Ja ho van fer amb l'escola, que ja són madrasses nacionalistes, amb TV3, que és el No-Do de Catalunya, ho han fet fins i tot amb la Generalitat, que la volen reconvertir en un Consell de la República, i vostè no fa res."

Casado considera que el govern de Sánchez ajuda els nacionalistes quan "despenalitza els ultratges a la bandera, a la Corona i a l'himne", "dona instruccions al poder judicial perquè retiri el delicte de rebel·lió" o "negocia els pressupostos en una presó amb els colpistes". I ha afegit que de Ciutadans espera que no permeti l'aprovació dels pressupostos.

 

 

El president ha recordat a Casado l'origen de la moció de censura, la corrupció al PP, i l'ha acusat de no fer res per a la regeneració del partit. Pel que fa a Catalunya, Sánchez ha demanat al PP la mateixa lleialtat que el PSOE va tenir amb l'anterior govern.

"I si vostè vol continuar en l'extremisme, jo només li dono un consell: la radicalitat només el portarà a la marginalitat electoral. Perquè no trenca amb els que l'estan obligant a tornar als pitjors moments del PP, utilitzant Catalunya per fer oposició al govern. Tingui lleialtat d'estat. Faci oposició al govern, no a l'Estat."

El mateix consell ha donat al líder de Ciutadans, Albert Rivera, quan aquest li ha demanat a Pedro Sánchez que es "comprometi a no utilitzar mai l'indult per alliberar els colpistes".

"En aquella presó es van negociar indults, prebendes, impunitat. Sr. Sánchez, jo li pregunto: ( -sí, vostè rigui, però a mi no em fa gens de gràcia, i a molts espanyols tampoc-), senyor Sánchez, vostè es compromet en aquesta cambra, avui, i amb els espanyols, que mentre sigui president no utilitzarà mai l'indult per alliberar els colpistes?"

 

 

Sánchez ha respost a Rivera que seria millor que defensés els no nacionalistes a Catalunya en comptes de buscar la confrontació a canvi de vots a Espanya.

"Defensi els no nacionalistes a Catalunya, ofereixi una solució. I aquesta solució passa per reforçar l'autogovern, bastir ponts... Tot el contrari del que vostè fa, que és confrontar, utilitzar el greuge territorial per intentar rascar uns vots més a la resta d'Espanya, com va fer el senyor Aznar i com està fent el senyor Casado."

 

Rivera ha insistit que es fes explicit el compromís i, en cas contrari, ha convidat Sánchez a convocar eleccions i posar l'indult en el programa per "veure què en pensen els espanyols", ha dit.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPedro SánchezAlbert RiveraPPPSOECsEducació Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut