Pablo Casado amb Juan Manuel Moreno, aquest dilluns a Madrid
Pablo Casado amb Juan Manuel Moreno, aquest dilluns a Madrid
Madrid

Casado: "El PP ha rebut un mandat inequívoc per liderar el canvi a Andalusia"

El líder del PP reclama a Cs que doni suport al seu candidat a Andalusia

Actualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha avisat Ciutadans que no intenti "cap mena de geometria variable" per evitar donar suport al seu candidat a presidir la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno.

Aquest diumenge, durant la nit electoral que ha suposat un canvi de cicle en la política andalusa, tots dos partits s'han mostrat disposats a encapçalar l'executiu autonòmic.


"Liderar el canvi"

En una roda de premsa després de la reunió de l'executiva del partit, Casado ha afirmat que el seu partit ha de "liderar el canvi" en aquesta comunitat:

"El Partit Popular ha rebut un mandat clar i inequívoc per liderar el canvi a Andalusia, i per això liderem l'espai de centredreta i assumirem el repte de formar govern."

Casado ha aprofitat per reclamar a Pedro Sánchez que convoqui eleccions al Congrés i al Senat per no "allargar més aquesta agonia".

Moreno, que ha acompanyat Casado a la roda de premsa, ha reclamat a Susana Díaz que no s'agafi a cap "clau roent" i no intenti "pactes impossibles", perquè el seu temps a Andalusia "ja ha passat".


Podem, "el partit més radical de la democràcia"

En referència a un retret de Pedro Sánchez, que li ha dit que no aprofiti el suport de Vox per governar a Andalusia perquè és un partit "radical", Casado ha criticat que el president del govern vulgui donar lliçons "de què és la radicalitat", si governa amb "el partit més radical de la democràcia espanyola", en referència a Podem.

Casado ha afegit que amb Vox poden coincidir en qüestions d'impostos i d'unitat nacional, però que el PP "evidentment no passarà" per acordar la supressió de les autonomies, un dels principals punts del programa electoral del partit liderat per Santiago Abascal.

ARXIVAT A:
PPAndalusia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut