Casado diu que Espanya és superior a la "nació sectària i agressiva del nacionalisme"

El líder del PP veu les condicions per tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya
Casado diu que Espanya és superior a la "nació sectària i agressiva del nacionalisme"

Casado diu que Espanya és superior a la "nació sectària i agressiva del nacionalisme"

El líder del PP veu les condicions per tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Article 155
Pablo Casado i el seu equip a Barcelona (EFE)

Pablo Casado i el seu equip a Barcelona (EFE)

El líder del PP, Pablo Casado, demana que es torni a aplicar el 155 a Catalunya perquè diu que es tornen a donar les circumstàncies per haver de frenar l'independentisme.

A tres dies de la Diada, Casado ha aterrat a Barcelona per la reunió de la junta directiva del Partit Popular. El president popular ha carregat durament contra l'independentisme, del qual assegura que és sectari, agressiu i totalitari:

"Espanya com a realitat i com a projecte polític no només és alguna cosa diferent a aquest nació sectària i agressiva que ven el nacionalisme, sinó que és superior. Perquè és de tots, protegeix a tothom i ens dignifica a tots. Per això ens insulten i ens agredeixen. Per això intent imposar la seva simbologia repressiva i totalitaria. I per això és fonamental que els que creiem en la igualtat i en la llibertat diguem amb claredat que no pot haver-hi cap negociació sobre aquest principi ni amb els que volen liquidar-ho."

Casado assegura que Espanya i els que defensen la seva unitat són millors i tenen la raó democràtica de la seva banda:

"Catalunya no té un problema amb Espanya, només alguns catalans, una minoria sectària com ha quedat molt clar a les urnes - les de veritat - i als carrers - els del no silenci - han decidit que la resta de catalans els molesten i els sobren. Però el veritable problema el tenen ells. Són ells els que han de canviar. No canviarem nosaltres. No tenim per què. Som millors i tenim la raó democràtica de la nostra part."

 

 

Casado ha insistit una altra vegada que cal tornar a aplicar el 155 i ha criticat les ofertes de diàleg que, diu, Pedro Sánchez ha fet a Catalunya. Assegura que emboliquen més la situació:

"No ens quedarem mirant com el PSOE complica més el problema recuperant un estatut inconstitucional."

El líder del PP adverteix al Govern Espanyol que "no es pot pactar amb els independentistes com si fossin els legítims representants de tota la societat, perquè no ho són i han renunciat a ser-ho".

"Molts catalans, i sobretot els que els representem des del Partit Popular, no volem una Catalunya confederal."

Pablo Casado ha explicat que la proposta del PP per a Catalunya és "recuperar la convivència al voltant de les lleis i la Constitució" i no pensen moure's d'aquesta posició, i ha defensat "no cometre errors ni subestimar el fanatisme dels adversaris".

Junta directiva a Barcelona

El líder del PP, Pablo Casado, ha presidit a la capital catalana la primera junta directiva nacional del partit des de la renovació de la direcció.

La junta directiva nacional del PP és el màxim òrgan entre congressos del partit. La conformen tots els membres del comitè executiu nacional, barons regionals, diputats i senadors de la formació política.

ARXIVAT A:
Pablo Casado PP Article 155 Procés català

VÍDEOS RELACIONATS