Pablo Casado negociarà amb Vox i Cs el futur govern andalús (EFE)
Pablo Casado negociarà amb Vox i Cs el futur govern andalús (EFE)
Madrid

Casado, disposat a negociar un acord de govern amb Vox a Andalusia

El líder del PP posa dues condicions innegociables: que Juanma Moreno sigui el president de la Junta i que els populars liderin el canvi

RedaccióActualitzat

Pablo Casado es mostra disposat a arribar a acords amb els ultradretans de Vox per assegurar la governabilitat a Andalusia. El president del Partit Popular -segon a les eleccions autonòmiques de diumenge, darrere els socialistes- ha afirmat que serà el partit de Santiago Abascal el que decideixi si adopta un "paper passiu" a Andalusia, facilitant la investidura del popular Juanma Moreno amb la seva abstenció, o "actiu", a l'hora de participar fins i tot en un pacte de govern.

El líder popular ha avançat a RNE que primer parlarà amb Cs i després amb Vox per negociar un acord d'investidura, de legislatura o de govern. Casado posa dues condicions innegociables: que el seu candidat, Juanma Moreno, sigui el president de la Junta i que el PP encapçali el canvi a Andalusia. Pel president del Partit Popular, el que és important és que la seva formació pugui "desplegar el seu programa electoral com ha fet en algunes comunitats autònomes amb el suport de Cs".

 

 

Juanma Moreno i Pablo Casado (ACN)

 

"Cal reforçar la institució de la Corona"

Sobre la proposta de Pedro Sánchez de suprimir la inviolabilitat del rei, Pablo Casado ho ha rebutjat frontalment. Al contrari. Aposta per reforçar la institució de la Corona. Ho ha dit en un acte d'homenatge a la Constitució, que dijous compleix 40 anys:

"El PSOE s'equivoca si intenta acontentar els independentistes en ple desafiament contra la unitat d'Espanya (···) Si s'hagués de parlar d'algun pacte per enfortir Espanya seria precisament en contra de l'independentisme, a favor de les institucions, i la Corona és la primera de totes, i a favor de la unitat d'Espanya (···) El problema és la impunitat amb la qual els partits independentistes i els de Podem estan atacant les institucions."

Pedro Sánchez ha dit aquest dimarts que és partidari d'una reforma de la Constitució per resoldre el conflicte polític a Catalunya i per retocar altres aspectes. Un d'aquests retocs seria eliminar la inviolabilitat judicial del rei. Segons el president espanyol, el mateix Felip VI hi estaria d'acord.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPPJordi SànchezPSOEFelip VIVox
Anar al contingut