Casado en un acte amb militants del PP a Huelva (EFE)
Casado en un acte amb militants del PP a Huelva (EFE)

Casado diu que Cospedal "no ha mentit" sobre les converses amb Villarejo

Actualitzat

Després de tres dies de silenci, el líder del PP, Pablo Casado, ha parlat aquest dijous sobre les converses entre María Dolores de Cospedal i l'excomissari José Manuel Villarejo. Casado ha dit que les explicacions de l'exnúmero dos del partit són les adequades.

El líder popular ha contraposat la reacció de De Cospedal amb -sense citar-la- la de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i ha destacat que l'ex-secretària general del PP no ha mentit en cap moment:

"He tingut oportunitat de parlar amb María Dolores de Cospedal i el que puc dir és que en tot moment ha donat explicacions i no ha mentit, que és una cosa que no poden dir altres persones que també es van reunir amb l'excomissari Villarejo."

El president del PP també ha volgut deixar molt clar que la direcció del partit està del tot tranquil·la davant la possibilitat de nous enregistraments de Villarejo i ho ha aprofitat per assenyalar  altres formacions polítiques:

"Per part de la direcció nacional, no hi ha res a ocultar ni res a témer de cap revelació que es pugui fer. I no estic segur que les executives nacionals i els líders d'altres partits puguin dir el mateix."

Casado, que ha recordat que les converses entre De Cospedal i Villarejo van passar fa 10 anys, ha atribuït al PSOE la creació de l'entramat que dirigia l'excomissari:

"Aquesta estructura pseudopolicial es va crear durant un govern socialista i es va desarticular durant un govern del PP."

El líder del PP s'ha compromès que, si és president del govern espanyol, "res d'això tornarà a succeir" i ha avisat que qualsevol conducta no exemplar al partit tindrà el seu "rebuig absolut".

Avís a Sánchez si no hi ha acusació de rebel·lió

Casado també ha llançat un missatge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha dit que quedarà "deslegitimat" per governar si l'Advocacia de l'Estat no acusa els independentistes processats del delicte de rebel·lió.

Segons el cap de l'oposició, l'executiu ha llançat el missatge que l'Advocacia "no demanarà" l'acusació per rebel·lió i ha retret a Sánchez no haver defensat que hi ha criteris objectius per incloure aquest delicte, a diferència de la fiscalia, que creu que ho ha deixat "molt clar".

"Si a Espanya es mana des dels barrots d'una presó i qui planteja la política pressupostària són els de Podem, o qui diu què ha de fer la Justícia són els independentistes, no està legitimat per continuar a la presidència del govern." 

Casado considera que La Moncloa ha trasmès la idea que no està d'acord amb la instrucció realitzada pel Tribunal Suprem del cas del procés sobiranista, un fet que ha dit que és "gravíssim". Ha reclamat al president del govern espanyol que es posi al costat de la llei davant d'aquells que "van cometre un cop a l'Estat".

 

ARXIVAT A:
PPGürtelPablo CasadoJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut