Albert Rivera i Pablo Casado, aquest dimecres, al ple del Congrés (EFE)
Albert Rivera i Pablo Casado, aquest dimecres, al ple del Congrés (EFE)
Madrid

Casado creu que Torra no és "homologable per negociar" i Rivera reclama activar el 155

Des del Congrés, els líders del PP i Cs acusen els independentistes d'utilitzar els diners dels espanyols per als seus interessos

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la Diada, Pablo Casado ha afirmat que Quim Torra no és un polític "homologable per seure a negociar" i Albert Rivera ha reclamat a Pedro Sánchez que apliqui ja l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

El líder del Partit Popular s'ha referit al president de la Generalitat durant la seva intervenció, aquest dimecres, al ple de la cambra baixa, i li feia aquesta pregunta a Pedro Sánchez:

"Li sembla normal que una persona estigui apel·lant a la rebel·lió, a la confrontació al carrer, estigui justificant, com deia en la convocatòria de l'ANC, 'el plat fort'? (···) I deia: 'Com a termòmetre per mesurar quina és la resposta davant la possible sentència del Suprem'."

"Ho fan també a Waterloo i a Estrasburg, i a Brussel·les, i ho fan amb els nostres impostos, perquè Diplocat, el Consell de la República... segueixin oberts sense que el govern digui res."


Casado ha demanat a Sánchez que aclareixi si indultarà els "presos colpistes" si el tribunal presidit per Manuel Marchena diu que els polítics catalans van cometre un delicte de rebel·lió o sedició.


Rivera: "Els separatistes han convertit la Diada en una festa privada pagada per tots"

Rivera: "Els catalans constitucionalistes no podem celebrar el dia de la nostra terra, però sí Otegi i els de Bildu" (EFE)

També durant el ple, Albert Rivera ha reclamat a Pedro Sánchez que activi el mecanisme previ de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El líder de Ciutadans vol que faci un advertiment a Quim Torra pel que va dir en un esmorzar informatiu a Madrid, on, segons Rivera, va parlar de desobediència si no s'absol els presos:

"Davant el desacatament i la desobediència a què torna a cridar Torra, jo li demano, senyor Sánchez, que requereixi al senyor Torra d'acord amb l'article 155 i que li requereixi el compliment i la retirada d'aquestes paraules. (···) Jo li demano, senyor Sánchez, que, més enllà de les seves diferències amb mi i de les meves amb vostè, siguem capaços, almenys en aquest tema, en el 155 i la Constitució, d'estar junts, com ho vam estar quan es va haver d'aplicar [aquest article]."


En un discurs centrat pràcticament només en Catalunya, Rivera ha afirmat que "avui és un dia que hauria de ser de tots els catalans, però lamentablement els separatistes han convertit la Diada en una festa privada pagada per tots, la festa del separatisme".

Segons el líder de Cs, molts catalans no poden celebrar aquesta festa "amb normalitat". "La paradoxa de la Diada és que els catalans constitucionalistes no podem celebrar el dia de la nostra terra, però sí Otegi i els de Bildu", ha sentenciat, perquè "Otegi pot anar pels carrers de Barcelona traient pit".

Rivera ha també acusat Sánchez de no haver defensat la posició dels advocats de l'Estat, fiscals i jutges en defensa del jutge Llarena i de les euroordres. "Vostès no han estat valents per defensar els que són assetjats pel separatisme, i han anat a Europa i han callat", ha afirmat Rivera, que ha advertit que la seva formació no votarà el pròxim comissari de Justícia de la UE si no es compromet a reformar l'euroordre.

ARXIVAT A:
11SPablo CasadoAlbert Rivera
Anar al contingut