Pablo Casado, en una imatge d'arxiu (Europa Press/Ricardo Rubio)
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu (Europa Press/Ricardo Rubio)

Casado no dimiteix i continuarà en el càrrec fins al congrés extraordinari

L'encara president del PP s'ha compromès davant els barons territorials a no presentar-se a la reelecció en el congrés del partit

RedaccióActualitzat

Pablo Casado no dimiteix i continua com a president del PP fins al congrés extraordinari que el partit celebrarà els dies 2 i 3 d'abril. En una reunió maratoniana a la seu del PP, Casado s'ha compromès davant dels barons territorials del partit a no presentar-se a aquest congrés.

Un congrés en què l'actual president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, apareix com a principal favorit per agafar les regnes del PP. A la sortida de la reunió, prop de les dues de la matinada d'aquest dijous, Feijóo no ha volgut concretar si es presentarà a la presidència del partit, tot i que ha reconegut que molts barons l'hi han demanat.

En la reunió d'aquest dimecres al carrer Génova, s'ha acordat per unanimitat la celebració d'un congrés extraordinari. Casado i els barons han acordat que l'actual portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, sigui coordinadora general del partit fins al congrés i que l'eurodiputat Esteban González Pons sigui el president del comitè organitzador del congrés.

 

Feijóo: "El que ha de decidir si es presenta o no soc jo"

Tots els ulls estaven pendents del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, a qui tothom assenyala com el més ben posicionat per succeir Casado al capdavant del partit. A la sortida de la reunió, Feijóo ha evitat dir si es presentarà o no a la presidència del partit, tot i que ha reconegut que molts dirigents territorials l'han animat a fer-ho.

"El que ha de decidir si es presenta o no soc jo", ha dit als mitjans de comunicació que hi havia a fora de la seu del PP. El president de la Xunta ha remarcat que no aclarirà quina decisió pren fins que el congrés estigui convocat formalment.

Feijóo, que ha celebrat que els acords s'hagin pres per unanimitat, ha assegurat que el PP surt de la trobada entre Casado i els barons com un partit "normalitzat" fins al congrés. A més, ha elogiat Casado, a qui ha qualificat de "senyor de la política".

Alberto Núñez Feijóo en l'arribada a la reunió amb Pablo Casado i la resta de dirigents territorials del PP
Alberto Núñez Feijóo en l'arribada a la reunió amb Pablo Casado i la resta de dirigents territorials del PP (EFE/JJ Guillén)


Vespre de gran expectació al carrer Génova

Mai s'havia vist una situació semblant a l'exterior de la seu del PP: l'expectació mediàtica per la reunió entre Casado i els barons territorials ha obligat a fer un cordó policial a l'exterior de la seu del partit per garantir l'entrada dels presidents autonòmics.

Era la primera vegada que el president del partit es trobava cara a cara amb els barons després que, els darrers dies, la majoria li demanessin que convoqués un congrés extraordinari. A la reunió, la majoria de dirigents territorials han demanat a Casado que dimitís aquesta mateixa nit.

Una de les grans protagonistes de la crisi que ha viscut el PP les últimes setmanes, Isabel Díaz Ayuso, no hi era perquè no és presidenta autonòmica. També n'ha estat absent el líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, que ha seguit la reunió a distància perquè s'està recuperant d'una operació al genoll.

Just abans de trobar-se amb els barons, Casado s'ha reunit durant més d'una hora a soles amb Núñez Feijóo.

Expectació a l'exterior de la seu del PP, aquest dimecres a la tarda
Expectació a l'exterior de la seu del PP, aquest dimecres a la tarda (Europa Press/Alberto Ortega)


Elogis al president gallec

Feijóo ha estat un dels grans protagonistes de la reunió. Tots els presidents autonòmics del PP li han demanat que es presenti al pròxim congrés extraordinari per liderar el partit.

Així ho han explicat a la sortida, tant el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, com el president del PP al País Basc, Carlos Iturgáiz. Segons el polític basc, Feijóo ha dit que reflexionaria sobre aquesta petició i que es pronunciaria en la Junta Directiva Nacional que el partit celebrarà dimarts vinent.

 

 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoIsabel Díaz Ayuso
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut