Pablo Casado al costat del secretari general del partit, Teodoro García (EFE)
Pablo Casado al costat del secretari general del partit, Teodoro García (EFE)
Madrid

Casado avisa Sánchez que no es pot dialogar "amb una pistola sobre la taula"

El líder del PP s'ha referit així al "xantatge" que, segons ell, els independentistes volen imposar al govern espanyol

RedaccióActualitzat

Pablo Casado reclama a Pedro Sánchez que descarti negociar amb els independentistes catalans perquè considera que no es pot dialogar amb qui posa "una pistola a sobre de la taula". El líder del Partit Popular s'ha referit així al "xantatge" que creu que volen fer els sobiranistes imposant les seves condicions.

Casado ha lamentat, en una entrevista a Onda Cero, les manifestacions de Sánchez, que ha apostat per l'exemple del Quebec com a demostració que "des de la política es poden trobar solucions" per a Catalunya. El president del PP ha dit que el cas del Quebec no té res a veure amb el de Catalunya perquè al Canadà "no està legislat ni prohibit que hi hagi una consulta sobre l'autodeterminació". Casado ha criticat la "contemporització" amb l'independentisme.

"No hi ha res a cedir ni negociar. El diàleg està molt bé quan es dialoga sense una pistola a sobre de la taula, però no amb qui vol trencar Espanya i aconseguir els seus objectius."

Quan li han preguntat qui està posant una pistola a sobre de la taula, el president del PP ha matisat que "és una manera de parlar" per referir-se al "xantatge" dels sobiranistes, que, segons ell, es volen imposar per aconseguir la independència. "Ja no hi ha marge de negociació i cessió amb els independentistes", sinó que cal aplicar l'article 155 "tant temps com faci falta", ha afirmat Casado, que ha afegit que aquest 155 s'hauria d'estendre a l'educació, els Mossos i TV3.

El PP impulsa una proposició de llei al Congrés per prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió, davant dels "senyals de fum" que, segons Casado, fa l'executiu de Sánchez als sobiranistes per "guanyar temps" i aconseguir el seu suport per aprovar els pressupostos.

Sobre la cursa per l'alcaldia de Barcelona, el líder del PP ha descartat que la seva formació s'integri en una llista liderada per Manuel Valls. Ha confirmat que presentaran una candidatura "potent". Ha dit que els populars "no es poden permetre el luxe de no presentar-se" a Barcelona, però, al mateix temps, ha destacat que això no impedeix "fer una campanya en positiu i compatible amb altres candidatures constitucionalistes."

ARXIVAT A:
PPIndependènciaProcés catalàPablo CasadoPedro SánchezPSOEGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut