Casado atribueix al PP que el judici del procés es faci "al Suprem i no al TSJC"

El líder del PP ha arremès contra la política de l'executiu de Sánchez i li ha exigit que convoqui eleccions

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha comparegut al Congrés dels Diputats en la segona sessió del debat dels pressupostos i ha enviat dures crítiques al govern de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de "trair" Espanya i li ha exigit que convoqui eleccions generals.

"Vostès, i ho dic aquí solemnement, han traït la Constitució espanyola. Convoquin eleccions, marxin. Aquest país mereix un govern millor del que vostès representen."

Elogis al paper del PP per fer trontollar l'independentisme

Casado s'ha mostrat molt orgullós de la labor del PP en relació amb el judici del procés, que es fa al Tribunal Suprem, i no al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"Gràcies a aquest grup parlamentari es va recórrer l'Estatut i estan sent jutjats al Suprem; si no, estarien sent jutjats al TSJC per magistrats nomenats pels partits independentistes al Parlament."

"Mai ningú no ha fet tant mal en tan poc temps. Han aconseguit que el govern d'Espanya sigui vist per tot el món com un ostatge dels independentistes i han aconseguit, de forma vergonyosa, callar en les reivindicacions ignominioses del separatisme amb el mateix govern d'Espanya."

Després de la manifestació de diumenge a la plaça de Colón a Madrid, Pablo Casado li ha recriminat a Sánchez que li "és igual el que diguin al carrer" perquè, per ell, "tots són uns fatxes". També li ha dit que no té en compte l'opinió dels "constitucionalistes" o el que diguin els editorials dels diaris perquè "estan tots comprats".

Dura crítica als pressupostos: "Nefastos i dolents per a Espanya"

Casado ha seguit expressant dures crítiques contra els pressupostos proposats per l'executiu socialista. "No dona la talla", li ha dit a Pedro Sánchez, i l'ha acusat de ser el "president de la mentida".

 

"Li recomano que faci cas al senyor Rubalcaba quan deia que Espanya no es mereix un govern que menteixi."

"És un govern que està mort, que encara no ho sap i va deambulant intentant pactar els pressupostos amb aquells que els han dit el mateix que fa vuit mesos."

"Sánchez ha estat nou mesos depenent del suport dels que volien trencar Espanya. No pot ser president del govern algú que s'avergonyeix d'Espanya i critica la gent que es manifesta per la unitat nacional."

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat el projecte de pressupostos generals de l'Estat i ha estat contundent en afirmar que pensen votar no amb les dues mans".

"Perquè aquests pressupostos són la benzina per seguir negociant amb els separatistes fins que acabi la legislatura."

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha assegurat, en la seva defensa d'una esmena a la totalitat, que "és tan legítim demanar l'autodeterminació com l'autonomia", i que la ruptura del diàleg és una "oportunitat perduda". Tot i que espera que no sigui "definitiva".

 

ARXIVAT A:
Judici procésPPPablo CasadoPedro Sánchez
Anar al contingut