Casado agraeix a Orbán el seu suport a Espanya davant del procés sobiranista

El ple del Parlament Europeu va aprovar la setmana passada sancionar Hongria per la seva deriva autoritària
Casado agraeix a Orbán el seu suport a Espanya davant del procés sobiranista
Salzburg

Casado agraeix a Orbán el seu suport a Espanya davant del procés sobiranista

El ple del Parlament Europeu va aprovar la setmana passada sancionar Hongria per la seva deriva autoritària
Redacció Actualitzat
Pablo Casado i Viktor Orbán (EFE/Reuters)

Pablo Casado i Viktor Orbán (EFE/Reuters)

Pablo Casado ha agraït al primer ministre hongarès, Viktor Orbán, el suport del seu país a Espanya davant del procés sobiranista de Catalunya. Ho ha dit abans de començar la cimera dels líders europeus a la ciutat austríaca de Salzburg. El president del PP també s'ha mostrat contrari a expulsar Fidesz, la formació del primer ministre hongarès, del Partit Popular Europeu.

A l'arribada a Salzburg, Casado ha destacat el paper d'Orbán davant la crisi política a Catalunya:

"El grup parlamentari popular europeu té molt present que Hongria, quan Espanya ha sol·licitat el seu suport a l'hora d'encarar el procés independentista, sempre ha estat amb Espanya."

La setmana passada, recordem-ho, l'Eurocambra va aprovar per aclaparadora majoria sancionar Hongria per posar en perill la democràcia i l'estat de dret. Tres eurodiputats populars espanyols van votar en contra d'aquesta decisió i la resta de la delegació conservadora d'Espanya es va abstenir o no va participar en la votació.

Segons Casado, la direcció del PP no va donar ordres als seus parlamentaris. Tot i això, s'oposa que expulsin la formació d'Orbán del PPE. Diu que el Parlament Europeu no té competència per analitzar la situació dels drets fonamentals en un estat. "Per això -afegeix- ens hem abstingut". I remarca que, a més d'Hongria, també hi ha "dubtes" sobre els primers ministres socialdemòcrates de Malta i Eslovàquia, on els últims mesos hi ha hagut periodistes que han estat assassinats, o sobre la primera ministra romanesa, socialista, que encapçala un partit afectat per casos de corrupció.

Coincidint amb aquestes declaracions de Pablo Casado, el govern hongarès ha citat l'ambaixadora espanyola a Budapest per exigir-li explicacions sobre unes crítiques del ministre Josep Borrell contra la política migratòria d'aquest país. El secretari d'Estat d'Exteriors hongarès ha qualificat d'ofensives i dures les paraules de Borrell, que va acusar aquest país de xenòfob.

 

 

Abans de participar en la cimera, Casado ha dit que ha anat a Àustria a exposar "la veritat del que passa a Catalunya, i, sobretot, a fer la feina que no fa el govern, que és defensar la integritat jurisdiccional espanyola i reclamar que l'euroordre sigui efectiva perquè a Espanya se la deixi d'humiliar als tribunals alemanys i belgues".

Segons fonts de la direcció del PP, el seu líder explicarà als mandataris europeus del Partit Popular Europeu (PPE) la situació catalana i la "debilitat" del govern de Pedro Sánchez per la seva "dependència dels independentistes".

 

TEMES:
Pablo Casado Procés català Independència Unió Europea PP