Pablo Casado i Viktor Orbán (EFE/Reuters)
Pablo Casado i Viktor Orbán (EFE/Reuters)
Salzburg

Casado agraeix a Orbán el seu suport a Espanya davant del procés sobiranista

El ple del Parlament Europeu va aprovar la setmana passada sancionar Hongria per la seva deriva autoritària

RedaccióActualitzat

Pablo Casado ha agraït al primer ministre hongarès, Viktor Orbán, el suport del seu país a Espanya davant del procés sobiranista de Catalunya. Ho ha dit abans de començar la cimera dels líders europeus a la ciutat austríaca de Salzburg. El president del PP també s'ha mostrat contrari a expulsar Fidesz, la formació del primer ministre hongarès, del Partit Popular Europeu.

A l'arribada a Salzburg, Casado ha destacat el paper d'Orbán davant la crisi política a Catalunya:

"El grup parlamentari popular europeu té molt present que Hongria, quan Espanya ha sol·licitat el seu suport a l'hora d'encarar el procés independentista, sempre ha estat amb Espanya."

La setmana passada, recordem-ho, l'Eurocambra va aprovar per aclaparadora majoria sancionar Hongria per posar en perill la democràcia i l'estat de dret. Tres eurodiputats populars espanyols van votar en contra d'aquesta decisió i la resta de la delegació conservadora d'Espanya es va abstenir o no va participar en la votació.

Segons Casado, la direcció del PP no va donar ordres als seus parlamentaris. Tot i això, s'oposa que expulsin la formació d'Orbán del PPE. Diu que el Parlament Europeu no té competència per analitzar la situació dels drets fonamentals en un estat. "Per això -afegeix- ens hem abstingut". I remarca que, a més d'Hongria, també hi ha "dubtes" sobre els primers ministres socialdemòcrates de Malta i Eslovàquia, on els últims mesos hi ha hagut periodistes que han estat assassinats, o sobre la primera ministra romanesa, socialista, que encapçala un partit afectat per casos de corrupció.

Coincidint amb aquestes declaracions de Pablo Casado, el govern hongarès ha citat l'ambaixadora espanyola a Budapest per exigir-li explicacions sobre unes crítiques del ministre Josep Borrell contra la política migratòria d'aquest país. El secretari d'Estat d'Exteriors hongarès ha qualificat d'ofensives i dures les paraules de Borrell, que va acusar aquest país de xenòfob.

 

 

Abans de participar en la cimera, Casado ha dit que ha anat a Àustria a exposar "la veritat del que passa a Catalunya, i, sobretot, a fer la feina que no fa el govern, que és defensar la integritat jurisdiccional espanyola i reclamar que l'euroordre sigui efectiva perquè a Espanya se la deixi d'humiliar als tribunals alemanys i belgues".

Segons fonts de la direcció del PP, el seu líder explicarà als mandataris europeus del Partit Popular Europeu (PPE) la situació catalana i la "debilitat" del govern de Pedro Sánchez per la seva "dependència dels independentistes".

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoProcés catalàIndependènciaUnió EuropeaPP
Anar al contingut