Casado avança que el PP presentarà una llei de concòrdia
Casado avança que el PP presentarà una llei de concòrdia
Madrid

Casado afirma que només prohibiria l'exaltació del franquisme si hi ha violència

El president del PP denuncia el "cinisme" de Sánchez perquè "avui visita un dictador viu" a Cuba i Franco "està mort"

RedaccióActualitzat

Pablo Casado creu que l'exaltació del franquisme "només hauria de ser prohibida si és violenta". En declaracions a la Cadena Ser, el president del Partit Popular ha explicat que la mateixa llei de partits insta a la il·legalització de qualsevol organització política "que pugui fomentar la violència o justificar-la". I en aquest sentit ha remarcat que aquests actes de violència i "kale borroka" amb atacs a domicilis" estan passant ara a Catalunya, amb Arran i la CUP, ha dit.

Casado no ha aclarit, però, si hauria d'il·legalitzar-se el Partit Comunista, tot i que aquest dimecres el PP va reclamar al Senat que la moció de condemna al franquisme hauria d'incloure la prohibició d'associacions que exaltin el comunisme. "No crec que el Partit Comunista d'Espanya ara estigui reivindicant l'estalinisme", ha explicat el líder popular.

El president del PP ha criticat que Pedro Sánchez visiti "avui un dictador" en el seu viatge a Cuba, mentre que el dictador a Espanya, Francisco Franco, està "mort". Casado ha dit que condemnava el franquisme, com també condemna Hitler, Mussolini i Stalin, però s'ha queixat del "cinisme" del govern socialista, que es fixa tant en Franco, "enterrat fa mig segle, i no diu res de la resta de dictadors."

 

Casado afirma que els actes de violència i els "atacs a domicilis" passen ara a Catalunya, i ha esmentat Arran i la CUP (ACN)

 

El PP presentarà una llei de concòrdia

Pablo Casado ha avançat que l'exhumació de Franco "no pot ser una cortina de fum" per "tapar" el que està passant a Espanya perquè "hi ha gent que encoratja la violència a Catalunya i d'això no fa 50 anys sinó que passa ara".

El líder dels populars ha anunciat que a principis del mes que ve presentaran una llei de concòrdia en la qual es quantificaran les ajudes que hi ha hagut a Espanya des del 1975 a les famílies represaliades pel franquisme. Segons Casado, "són ajudes que superen els 10.000 milions d'euros, en pensions, en drets adquirits pels militars republicans."

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoFranquisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut