Casado i Álvarez de Toledo, junts, presentant el programa electoral del PP a Barcelona (EFE)
Casado i Álvarez de Toledo, junts, presentant el programa electoral del PP a Barcelona (EFE)
Barcelona

Casado acusa Sánchez de "preferir mans tacades de sang" a l'hora de pactar

Ho ha dit en un acte a Barcelona per referir-se a acords del president espanyol amb EH Bildu i també amb els independentistes catalans

RedaccióActualitzat

El Partit Popular situa Catalunya en el centre de la campanya per a les eleccions generals, una campanya que comença divendres. El seu president, Pablo Casado, ha triat Barcelona per presentar el programa electoral. La formació posa l'accent en la clara defensa de la unitat d'Espanya i es reivindica com l'únic antídot contra el separatisme.

Durant l'acte, Casado ha estat especialment dur amb Pedro Sánchez per haver arribat a acords amb EH Bildu i també amb els independentistes catalans per poder aprovar els últims decrets del govern del PSOE.

"Prefereix mans tacades de sang a mans pintades de blanc. Prefereix mans pintades de groc que mans obertes a tots els espanyols"

Segons el líder del PP, per governar, Sánchez "necessita el suport dels colpistes que han exercit el colpisme i dels terroristes que han promogut el terrorisme", en al·lusió als independentistes catalans i bascos, i ha lamentat que s'estigui "convalidant la violència i la deslleialtat com a mèrits polítics".

I ha carregat d'aquesta manera contra el president espanyol:

"Només té un pla que va directament a la independència de Catalunya. Sánchez ha de negociar el seu programa a Pedralbes amb Torra, a Waterloo amb Puigdemont i al baserri [caserío] amb Otegi. Ha amagat Catalunya en el seu programa (···) Sánchez és un perill públic per a Espanya. És el president més radical, més sectari que hi ha hagut en la història d'Espanya."

 

Casado: "Sánchez prefereix mans pintades de groc que mans obertes a tots els espanyols" (EFE) 

"Aplicar el 155 el temps que resulti inexcusable" 

Entre les mesures destacades en el programa electorals del PP hi ha la d'aplicar l'article 155 de la Constitució "el temps que resulti inexcusable". També planteja reformar el Codi Penal perquè convocar un referèndum il·legal torni a ser delicte i que es prohibeixi indultar els condemnats per rebel·lió i sedició.

El PP vol legislar la fórmula perquè els càrrecs electes i públics jurin o prometin la Constitució sense afegir-hi res més, per evitar expressions que molts han utilitzat en els últims anys com és "per imperatiu legal".

Els populars volen derogar la Llei de Memòria Històrica per substituir-la per una llei de Concòrdia que inclogui "totes les "víctimes".

A més, tenen previst reformar la Llei de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per garantir la "prevalença" de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil davant de les policies autonòmiques i locals.

Altres mesures són, per exemple, evitar la sortida de més documents de l'Arxiu de Salamanca i fer que el castellà sigui vehicular en totes les escoles.

Cayetana Álvarez de Toledo planteja "una batalla moral contra el nacionalisme"

A l'acte que s'ha fet a Barcelona hi ha participat la cap de llista del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha plantejat els comicis com "una batalla moral i ideològica contra el nacionalisme".
 

Cayetana Álvarez de Toledo diu que el sobiranisme "pretén convertir els veïns en estrangers" (ACN)

Álvarez de Toledo ha dit que el sobiranisme "pretén convertir els veïns en estrangers", i ha reclamat que passi el mateix que en altres països on "ser nacionalista està mal vist."

La candidata del PP ha afirmat...

"Enfront els plans i els projectes CDR, el nostre pla, el nostre projecte RDC: rescat democràtic de Catalunya i dels catalans"

Juntament amb Casado i Álvarez de Toledo, també han estat presents a l'acte el president del PPC, Alejandro Fernández; la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy; l'exministre Jorge Fernández Díaz; el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, i qui serà cap de llista del partit a les eleccions europees, Dolors Montserrat, així com membres de la candidatura al Congrés.

ARXIVAT A:
PPEleccions 28APablo CasadoEleccionsPedro SánchezIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut