Manifestació "Volem Acollir" a Barcelona
Manifestació "Volem Acollir" a Barcelona

"Casa nostra, casa vostra" proposa 148 mesures per construir una societat d'acollida

Les propostes van dirigides al govern espanyol, a la Generalitat i als ajuntaments

RedaccióActualitzat

Tres mesos després de la manifestació que va reunir a Barcelona milers de persones a favor dels refugiats, la plataforma Casa nostra, casa vostra ha presentat aquesta tarda els resultats de la campanya #VolemAcollir.

Asseguren que les administracions estan molt lluny de donar-hi la resposta adequada. Rubèn Wagensberg, coordinador de Casa nostra, casa vostra, ha explicat que el govern espanyol, responsable de la gestió de les fronteres i de l'atorgament dels visats, està incomplint de manera flagrant el compromís d'acollida establert amb la Unió Europea.

De les 17.337 persones refugiades que es va comprometre a acollir a l'Estat, n'han arribat tot just un 7,5%.

"Queden tot just tres mesos per complir el 92,5% restant, i no pararem de pressionar el govern espanyol, perquè el que està fent és injust, inhumà, il·legal i indigne"

En relació a Catalunya, han explicat que el Consell de Govern va acordar renovar el Pacte Nacional per la Immigració de la mà de les entitats més representatives, i tres mesos més tard, "el Govern encara no ha fet cap moviment per engegar el procés".

Mil cadires buides per als refugiats que no arriben

148 propostes concretes

 

Les 148 mesures per construir una societat d'acollida van dirigides al govern espanyol, a la Generalitat i als ajuntaments per construir una societat d'acollida.

Proposen, per exemple, establir des de Catalunya un corredor humanitari com el que ja s'ha fet a Itàlia, i que permetria acollir legalment mil persones en el termini de dos anys. 

També insten a millorar la situació de les persones que ja es troben aquí, i a solucionar els dèficits que van evidenciant els programes oficials d'acollida.

Han destacat que, en les últimes setmanes, "s'ha posat de manifest que moltes persones refugiades, quan acaben els sis primers mesos d'estada en habitatges temporals, corren el risc de quedar-se sense pis". I, per això, diuen, "és imprescindible que les administracions i, en especials, els Ajuntaments, posin a disposició habitatges de lloguer social."

 
Anar al contingut