Casa Batlló reobre amb una immersió al món de Gaudí a través d'una experiència en 10D
Una de les dues sales immersives a Casa Batlló

Casa Batlló reobre amb una immersió al món de Gaudí a través d'una experiència en 10D

Intel·ligència artificial i realitat augmentada donen una perspectiva nova a la visita d'aquesta joia del Modernisme

Laura GalánActualitzat

La tecnologia més avançada es posa al servei d'un viatge multisensorial. És el "10D Experience", a la Casa Batlló, que vol arribar als cinc sentits del visitant i viatjar a la ment de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Amb dues sales de projeccions immersives noves al subsòl, una audioguia intel·ligent o quadres amb sensors de moviment, la Casa Batlló reobre aquest divendres set mesos després dels incidents durant la protesta del personal subcontractat.

Les sales immersives són al soterrani de l'edifici.

"Gaudí Dôme" ocupa l'antiga carboneria i és una cúpula de més de mil pantalles, 21 canals d'àudio i un mapping que mostren l'origen de la inspiració de Gaudí.

"Gaudí Cube" és un cub LED de sis cares "únic al món" que ofereix travessar virtualment l'edifici, obra de l'artista digital Refik Anadol. Permetrà entrar "A la ment de Gaudí" i veure com l'arquitecte interpretava les formes i estructures de la naturalesa per incorporar-les a la seva obra.

"No estem tapant Gaudí, estem intervenint en espais on ell no ho va fer, de la manera més elegant i respectuosa que podem", assegura el director general Gary Gautier.

Casa Batlló reobre amb una immersió al món de Gaudí a través d'una experiència en 10D
Una de les dues sales immersives a Casa Batlló (Efe/Alejandro García)

Casa Batlló disposa, a més, d'uns quadres màgics a les parets, d'aparença estàtica, que es mouen en apropar-se els visitants. Disposen de microsensores de moviments ocults que activen recreacions d'escenes de la família Batlló i de Gaudí.

La tecnologia s'ha aplicat també a la nova audioguia, que s'adapta al ritme del visitant. El públic, a més, disposa d'un guió en 15 idiomes i una banda sonora creada en exclusiva per la compositora Dani Howard.

(Efe/Alejandro García)

També s'han fet diverses intervencions arquitectòniques, com l'escala lateral nova dissenyada per l'arquitecte japonès Kengo Kuma i il·luminada per Mario Nanni. O una escala flotant de 13 tones de marbre polit suspesa en l'aire que condueix a la nova botiga, ubicada a les cotxeres de l'edifici i amb connexió directa amb el carrer.

Visita la nova Casa Batlló en aquest vídeo:


Tota aquesta innovació a la casa gaudiniana del Passeig de Gràcia barceloní s'ha portat a terme durant 3 anys i ha costat 30 milions d'euros.

 

 

ARXIVAT A:
ArquitecturaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut