Cas Villarejo: l'expresident del BBVA defensa l'actuació "íntegra i exemplar" del banc

Francisco González, que ha quedat en llibertat, està investigat per haver encarregat a l'excomissari espiar empreses rivals

RedaccióActualitzat

L'expresident del BBVA Francisco González ha quedat en llibertat sense mesures cautelars després de declarar a l'Audiència Nacional com a investigat. Ha declarat durant dues hores i mitja davant del jutge i els fiscals del cas Villarejo. També del seu advocat, Jesús Santos, que va ser tinent fiscal de l'Audiència Nacional i defensor del Partit Popular en el cas Gürtel.

González, suposadament, hauria encarregat a l'excomissari Villarejo espiar a empreses rivals del BBVA.

Segons ha explicat en una breu declaració a la sortida, ha respost totes les preguntes que li han fet i ha defensat l'actuació "íntegra i exemplar" del banc que va presidir durant dinou anys. 

"Sí que puc dir-los que, quan hagi acabat aquesta investigació, quedarà molt clar -repeteixo, mol clar- que el grup BBVA i els seus directius han treballat sempre de manera íntegra i exemplar. Ho vull dir així de clar, sense perjudici, com és lògic, que hi hagués alguna conducta individual de caràcter irregular que jo ara mateix desconec."


González està investigat pels treballs d'espionatge que el BBVA va encarregar a l'excomissari José Villarejo. El jutge l'acusa dels delictes de suborn i revelació de secrets.

 

El BBVA, com a persona jurídica, també està imputat en el cas Villarejo

 

En sortir de declarar també ha volgut recordar que, quan va saber que l'empresa amb què operava Villarejo "havia prestat alguns serveis al grup BBVA", va obrir una investigació i ha assegurat que tenia molt interès a declarar davant de la justícia.

El BBVA també està imputat com a persona jurídica en una altra peça d'aquest cas.

El sumari del cas Villarejo, ara mateix, està sota secret de sumari.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut