Francisco González va deixar la presidència d'honor del BBVA (Reuters)
Francisco González va deixar la presidència d'honor del BBVA (Reuters)
Madrid

Cas Villarejo: Anticorrupció demana imputar l'expresident del BBVA

La Fiscalia ha reclamat al jutge que citi a declarar Francisco González com a investigat pels contractes del banc amb l'excomissari

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge que citi a declarar com a investigat en el cas Villarejo l'expresident del BBVA Francisco González, segons ha avançat El Mundo i han confirmat fonts jurídiques. Al juliol, el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va imputar el banc, com a persona jurídica.

Anticorrupció ha actuat a partir de la investigació de les presumptes contractacions de l'entitat financera a l'excomissari des del 2004, quan la constructora Sacyr va activar una operació per agafar el control del grup bancari.

La Fiscalia voldria que s'imputessin a González els delictes de suborn i revelació de secrets.

El jutge va imputar al BBVA els delictes de suborn, descobriment i revelació de secrets i corrupció en els negocis. García Castellón sospita que la cúpula del BBVA va consentir la contractació del comissari jubilat per fer tasques d'informació i espionatge.

Aquestes feines s'haurien allargat 13 anys i hauria costat més de 10 milions d'euros. A banda de la constructora Sacyr, haurien servit per frenar la presumpta extorsió d'una associació de consumidors o per investigar la situació de gran empreses moroses.


Ara el jutge ha de decidir si afegeix González a la llista d'exdirectius investigats per les contractacions milionàries del BBVA amb l'empresa Cenyt, de Villarejo, que suposadament va espiar 15.000 trucades de polítics, periodistes, banquers i empresaris. La investigació forma part de la peça número 9 del cas Tàndem.

Francisco González va deixar la presidència del BBVA el desembre del 2018. En va continuar sent president d'honor fins al març, quan va renunciar al càrrec temporalment, esquitxat pel cas.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoBancaJudicialCorrupció
Anar al contingut