La justícia està investigant l'espionatge amb el programari Pegasus a una seixantena de sobiranistes catalans
La justícia està investigant l'espionatge amb el programari Pegasus a una seixantena de sobiranistes catalans

Cas Pegasus: una jutgessa demana la desclassificació de documents de la investigació

Si s'aixequés el secret de sumari, la declaració de la directora del CNI podria ser més efectiva

Nou pas judicial en la investigació per l'espionatge amb Pegasus. La jutgessa que porta la causa dels dirigents d'Esquerra Josep Maria Jové i Diana Riba ha demanat per escrit al consell de ministres que ordeni la desclassificació de documents. Tot això de cara a preparar la declaració de la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, que ha estat citada per aquesta jutge d'instrucció.

Si s'aixequés el secret de sumari, com demana la jutge, la declaració de la directora del CNI podria ser més efectiva. Els advocats dels espiats del cas Pegasus ja havien demanat anteriorment que s'aixequés el secret oficial.  

Segons l'advocat dels dos polítics d'ERC, Andreu Van den Eynde, si no es desclassifiquen els documents, la directora del CNI podria "escudar-se en el secret oficial per no fer una declaració efectiva, tal com va fer davant del comitè Pegasus del Parlament Europeu".  En un comunicat, ERC espera que el govern espanyol atengui la petició i remeti al jutjat la documentació secreta. 

Roger Torrent consulta un telèfon mòbil al Parlament
Roger Torrent consulta un telèfon mòbil al Parlament (ACN / Sílvia Jardí)

Un any de l'esclat del cas Pegasus

Ja fa un any de l'esclat del cas Pegasus, en què més de 60 independentistes van denunciar que van ser espiats. El govern espanyol ha admès l'espionatge a 18 d'ells amb l'aval de la justícia.

Actualment, a Catalunya hi ha almenys sis jutjats d'instrucció que han tingut causes obertes sobre el cas. També hi ha causes obertes a Madrid. Els advocats demanen que s'agrupin totes en una de sola i denuncien l'enquistament de la investigació.

 

ARXIVAT A:
ERCGovern espanyolCatalangatePegasus
Anar al contingut