L'Audiència de Barcelona va absoldre els dos exdirectius de Ferrovial (ACN)
L'Audiència de Barcelona va absoldre els dos exdirectius de Ferrovial (ACN)
Barcelona

Cas Palau: la fiscalia recorrerà l'absolució dels exdirectius de Ferrovial

El tribunal va considerar provat que havien pagat comissions, però també que el delicte ja havia prescrit

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció recorrerà al Tribunal Suprem l'absolució dels dos exdirectius de Ferrovial del cas Palau. Anticorrupció demanarà que es condemni Pedro Buenaventura i Juan Elizaga perquè entén que no han prescrit els delictes dels quals se'ls acusava pel seu paper en el pagament de comissions de la constructora a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través del Palau de la Música.

L'Audiència de Barcelona va considerar provat que havien pagat comissions, però els va absoldre perquè van ser imputats quan havien passat tres anys des de la seva última actuació a Ferrovial. El tribunal va considerar que havia prescrit el delicte de tràfic d'influències.

A banda, la fiscalia demanarà al mateix tribunal que convoqui "com més aviat millor" a una vista els condemnats pel cas -els exresponsables el Palau Fèlix Millet i Jordi Montull, la filla d'aquest últim, Gemma, i l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar. L'objectiu és demanar mesures cautelars contra ells mentre el Suprem decideix sobre el recurs contra la sentència, que els imposa penes entre 4 i 9 anys de presó.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut