La nena Madeleine McCann, que tenia 3 anys quan va desaparèixer, en una imatge d'arxiu (EFE)

Cas Madeleine McCann: un pres alemany, acusat formalment 15 anys després

Christian Brueckner té 45 anys, compleix condemna per abusos a menors i freqüentava la zona on va desaparèixer la nena de tres anys

Redacció/Agències

La justícia portuguesa ja considera oficialment com a sospitós l'home que estava investigant per la presumpta implicació en el cas Madeleine McCann.

La Fiscalia de Portugal ha anunciat que l'han identificat formalment com a sospitós de la desaparició a Portugal de la petita britànica, ara fa 15 anys.

Es tracta d'un alemany de 45 anys condemnat per abusos a menors, que havia freqüentat l'àrea de l'Algarve on va desaparèixer la nena el 2007, quan tenia 3 anys.

En tot aquest temps, els fiscals portuguesos només havien acusat formalment Kate i Gerry McCann, els pares de Madeleine. L'acusació va arribar poc després de la desaparició, i la van acabar retirant.

Madeleine va desaparèixer del seu dormitori el 3 de maig del 2007 durant unes vacances familiars a la regió de l'Algarve, mentre els pares sopaven amb els amics, a la localitat de Praia da Luz.


La investigació alemanya

La fiscalia de Faro, la principal ciutat de l'Algarve, ha explicat en un comunicat que l'home que ara acusen és el mateix que ja havien identificat com a sospitós i estaven investigant les autoritats alemanyes a petició de Portugal.

La policia alemanya va dir el juny del 2020 que suposava que Madeleine havia mort i que probablement el responsable era Christian Brueckner, condemnat per abusos de menors i tràfic de drogues. Però, des d'aleshores, Brueckner, no havia rebut cap acusació formal relacionada amb la desaparició.

L'home, que ha negat cap implicació en el cas, està entre reixes a Alemanya per violar una dona a la mateixa zona on Madeleine va desaparèixer el 2007. Un portaveu del ministeri públic a Hannover, Thomas Klinge, ha confirmat a l'agència DPA que el sospitós va ser condemnat el setembre del 2017 a un any i tres mesos de presó per possessió de pornografia infantil i abusos sexuals a menors.

La investigació portuguesa que ha permès acusar-lo s'ha dut a terme amb la col·laboració de les autoritats britàniques i alemanyes.


El passat a l'Algarve

Brueckner va viure a l'Algarve entre el 1995 i el 2007 i va robar en diversos hotels i apartaments, segons recullen els documents judicials revelats per l'agència Reuters el 2020. També va falsificar passaports i va ser enxampat robant gasoil d'un port portuguès.

La policia judicial de Portugal va lliurar a les autoritats britàniques el 2012 documents amb centenars de noms relacionats amb el cas de Madeleine, inclòs Christian Brueckner. La policia alemanya va rebre el primer avís que vinculava Brueckner amb el cas de la Madeleine el 2013.

Segons Scotland Yard, que des de l'any 2011 busca pistes de la nena, l'home hauria utilitzat dos vehicles aquells dies de 2007. L'endemà de la desaparició, un d'aquests dos vehicles va ser registrat a Alemanya amb un altre nom. La policia metropolitana del Regne Unit continua investigant el cas i diu que no té proves definitives de la mort de Madeleine.

El pas que ha fet ara la justícia portuguesa podria explicar-se perquè, a Portugal, alguns delictes prescriuen al cap de 15 anys, i el 3 de maig farà 15 anys de la desaparició de la petita.

 

ARXIVAT A:
PolicialMenorsPortugal
Anar al contingut