Zona on es va haver de perforar per treure en Julen del pou de la finca de Totalán
Zona on es va haver de perforar per treure en Julen del pou de la finca de Totalán

Cas Julen: imputen d'homicidi imprudent greu a l'amo del pou on va morir el nen

El nen va caure al pou d'una finca a Totalán, a Màlaga, on havia anat amb els seus familiars i els equips d'emergència van trigar 13 dies a treure'l

Actualitzat

La magistrada del jutjat número 9 de Màlaga imputa un delicte d'homicidi imprudent greu al propietari del pou de Màlaga on el 13 de gener va morir el nen de 2 anys Julen. El nen va caure al pou d'una finca a Totalán, a Màlaga, on havia anat amb els seus familiars. Els equips d'emergència van trigar 13 dies a treure el cos del forat.

La magistrada que investiga els fets considera que hi ha indicis de criminalitat contra el propietari de la finca, perquè va deixar obert el pou, de gran profunditat.
 


Ara dona un termini de deu dies perquè les acusacions demanin l'obertura de judici oral i presentin els escrits d'acusació o per a l'arxivament de la causa.

El petit va caure en un pou de més de 100 metres de profunditat i 25 centímetres d'ample i el seu cadàver el van trobar 13 dies després. En el rescat, el més important d'aquestes característiques fet fins ara, van participar més de 300 efectius de diferents cossos de seguretat i emergències.

 

El propietari de la finca, David Serrano, va declarar al començament com a testimoni davant de la Guàrdia Civil i en roda de premsa va explicar que el dia de l'accident va fer protegir el forat amb dos blocs de formigó i que ho va encarregar a una empresa especialitzada. Segons va explicar, li va semblar perillós que algú hi pogués ficar un peu, però que mai va ni tan sols imaginar-se que un nen pogués cabre en aquell forat.

Segons un informe fet per la Guàrdia Civil, les obres del pou no tenien cap autorització i no es van prendre mesures de seguretat, i que les declaracions de qui va fer les prospeccions i de l'amo de la finca es contradeien.

ARXIVAT A:
Julen
Anar al contingut