L'acusada de l'assassinat del nen Gabriel entra a la sala de judici (EFE)
L'acusada de l'assassinat del nen Gabriel entra a la sala de judici (EFE)

Cas Gabriel: per què la policia va sospitar des del primer moment d'Ana Julia Quezada

L'acusada feia esforços per ocultar el seu mòbil als agents, intentava dirigir la investigació i "va desgastar, consumir temps i recursos" de la policia

RedaccióActualitzat

Tercera sessió del judici per la mort del nen de 8 anys Gabriel Cruz i després que dimarts a la tarda declaressin a porta tancada els pares del nen, Patricia Ramírez i Ángel Cruz. Aquest dimecres han aportat el seu testimoni l'oncle del nen, Francisco Cruz, i els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació. Els investigadors i el germà del pare de Gabriel han explicar per què van sospitar de l'acusada.

Els agents de la Guàrdia Civil han declarat que des del principi van sospitar d'Ana Julia Quezada, perquè feia esforços per ocultar el seu mòbil, i, quan van trobar la samarreta del nen estava seca, tot i que el dia abans havia plogut molt a la zona.

El tinent que va instruir la investigació sobre la desaparició de Gabriel Cruz ha dit al tribunal que Ana Julia Quezada "va intentar dirigir" la investigació i "va desgastar, consumir temps i recursos dels agents" per dirigir les sospites cap a la seva exparella.

Els investigadors també han explicat que intentava dirigir la investigació contra la seva exparella:

"Sempre assumia ella el protagonisme de les trucades perquè deia que Ángel no estava en condicions. Així sempre agafava el telèfon i parlava en representació d'ell. Tot el que dèiem a Ángel, ella ho acabava sabent i s'anticipava als plans que teníem."

El capità Zaldive ha dit que l'aparició de la samarreta que portava el nen el dia de la seva desaparició va ser un "punt d'inflexió" que va fer virar l'eix de la investigació sobre l'acusada:

"Estranyament va aparèixer en una zona que no era de pas, aïllada, que ja havíem batut, i ella defensava que era del nen perquè l'havia vestit aquell dia. En aquest moment va entrar en contradicció perquè l'àvia havia dit que no ho havia fet. Llavors, a partir del 3 de març, vam centrar l'operatiu policia en Ana Julia Quezada."

El tinent de la guàrdia Civil ha negat que Ana Júlia col·laborés amb la policia un cop detinguda: "No ens va dir ni on l'havia matat ni on l'enterraria".

Els agents, però, creien que es tractava d'un segrest, perquè volia que s'apugés la recompensa pel nen. Segons els testimonis, l'entorn de l'acusada la defineix com a "freda, calculadora i manipuladora".

L'oncle de Gabriel, Francisco Cruz ha dit que li va cridar l'atenció quan, un dia després de la desaparició del nen, va trobar que a la finca de Rodalquilar hi havia una pala, una destral i un rasclet que ell no havia vist mai allí.

"Em va estranyar molt perquè Ángel no te eines allà. La pala estava en un altre mas que van vendre i vam netejar i ho vam dur tot a casa de la meva mare, a Las Hostichuelas."

 

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut