Ghislaine Maxwell fa un massatge al peu a Jeffrey Epstein en una fotografia sense data facilitada per la Fiscalia durant el judici (Reuters)

Cas Epstein: 20 anys de presó a l'exparella Ghislaine Maxwell per tràfic de menors

La filla del magnat Robert Maxwell i exparella del financer Jeffrey Epstein diu que reconeix el dolor de les víctimes, però no ha demanat perdó

Redacció / Agències

La britànica Ghislaine Maxwell, exparella i mà dreta del financer Jeffrey Epstein, ha estat condemnada aquest dimarts a 20 anys de presó després que el desembre passat un tribunal la declarés culpable de cinc càrrecs relacionats amb el tràfic sexual de noies menors d'edat reclutades per a Epstein.

La jutgessa Alison Nathan ha pronunciat la condemna després d'escoltar l'al·legat de la Fiscalia, que sol·licitava entre 30 i 55 anys de presó, i de la defensa, que demanava una sentència "apropiada" i "molt per sota" del que s'havia sol·licitat.

Maxwell, filla del magnat Robert Maxwell, ha dit al tribunal que reconeix el dolor de les víctimes, però no ha demanat perdó. En les úniques paraules pronunciades durant el judici, ha expressat la seva "empatia" per les víctimes i ha assegurat que del que més es penedeix a la vida és d'haver conegut Epstein, a qui ha qualificat de manipulador i que, segons ella, hauria de ser el que estigués responent davant de les víctimes.

"Lamento el dolor que han experimentat", ha dit, dirigint-se a totes i comunicant el seu desig que el seu empresonament els ajudi a tancar una etapa. La policia la va detenir ara fa dos anys, l'estiu del 2020.

Sarah Ransome i Elizabeth Stein, víctimes de Jeffrey Epstein, surten de saber la condemna a Ghislaine Maxwell (REUTERS / Shannon Stapleton)

Tot i les seves paraules, tal com ha fet notar la jutgessa abans de llegir la sentència, Maxwell ni ha demanat perdó pels seus actes ni ha mostrat penediment en dirigir-se a la sala i a les víctimes que hi havia i que han recordat els traumes psicològics que encara arrosseguen vint anys després d'haver estat víctimes d'Epstein i Maxwell.

"He estat bregant amb la por i l'ansietat continus que Epstein i Maxwell em farien mal (...). Tot sovint em sorprenen els records i em desperto amb suor freda dels malsons. Sempre estic vigilant, tinc canvis d'humor dràstics i evito certs llocs, situacions i persones", ha relatat Sara Ransome, una de les víctimes que han pres la paraula.

Virginia Giuffre, que ha acusat el príncep Andreu d'abús sexual després de ser víctima d'Epstein, li ha dit a Maxwell, en un missatge llegit pel seu representant: "Vull deixar una cosa clara. Jeffrey Epstein és un terrible pedòfil, sense cap dubte; però no l'hauria conegut mai si no hagués estat per tu."

Abans de pronunciar la sentència, la magistrada, que li ha imposat una multa de 750.000 dòlars, també ha remarcat que no s'estava jutjant Epstein, com ha intentat justificar la defensa, sinó Maxwell pels seus propis delictes, "pel seu paper" en una activitat criminal.

Maxwell i Epstein en una fotografia facilitada per la Fiscalia durant el judici (Reuters)


Es considera víctima

La defensa de la britànica, que ha presentat cartes dels seus germans i germanes a favor de l'acusada, defensava que la mateixa Maxwell havia estat una víctima d'Epstein i que es penedia d'haver-lo conegut.

Maxwell i Epstein en una imatge sense data facilitada per la Fiscalia durant el judici

"És l'error més greu que va cometre a la seva vida i mai es tornarà a repetir", va escriure la seva advocada, Bobbi Sternheim, en un document remès a la jutgessa abans de la vista, durant la qual també va descriure la infància de Maxwell com a "difícil i traumàtica" a causa de la personalitat narcisista, exigent i sobreprotectora del seu pare, el difunt magnat dels mitjans britànics Robert Maxwell.

Els germans de Ghislaine Maxwell han assistit a la lectura de la condemna (REUTERS / Brendan McDermid)

Els lletrats han suggerit al llarg del judici que el procés responia al fracàs del processament contra Epstein, que es va suïcidar a la presó el 2019.

Maxwell, de 60 anys, va ser condemnada el 29 de desembre per cinc dels sis càrrecs a què s'enfrontava, inclòs el de tràfic sexual, després d'un judici que es va prolongar durant un mes i en què els testimonis van declarar que va ajudar Epstein a reclutar, preparar i abusar de nenes menors d'edat.

Durant el procés, els fiscals van al·legar que Maxwell elegia menors de famílies en situacions complicades, sempre amb un pare absent, i les seduïa amb el seu estil "sofisticat" fins a portar-les, sempre sense companyia, fins a les mansions d'Epstein.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut