Cas Diana Quer: el jurat declara el Chicle culpable d'agressió sexual i assassinat
Enrique Abuín, àlies "el Chicle", durant el judici (EFE)

Cas Diana Quer: el jurat declara el Chicle culpable d'agressió sexual i assassinat

El jurat popular, per unanimitat, declara Enrique Abuín culpable dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat amb traïdoria

RedaccióActualitzat

El jurat popular considera per unanimitat Enrique Abuín, àlies "el Chicle", culpable dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat amb traïdoria de Diana Quer. El jurat s'oposa per unanimitat a la concessió de l'indult.

 

El jurat ha declarat l'acusat culpable "d'actes de contingut sexual que no s'han pogut determinar" i que no s'ha pogut determinar que hi hagués violació. Els forenses han donat diferents versions de l'autòpsia durant el judici i Enrique Abuín no ha reconegut mai que la violés, però sí que ha confessat l'assassinat.

Després de dos dies de deliberacions, els 9 membres del jurat popular han entregat aquest matí el seu veredicte al jutge Ángel Pantín. El jurat popular, format per cinc homes i quatre dones, ha estat deliberant des de dimarts a la tarda sobre la culpabilitat d'Enrique Abuín, àlies "el Chicle",  en els delictes de detenció il·legal, assassinat i agressió sexual a Diana Quer.

El jurat havia de respondre a 27 preguntes, i aquest divendres el jutge, en considerar que hi havia contradiccions en les respostes, va retornar el veredicte al jurat. Durant el judici el jutge ja va advertir que seria molt estricte en els fonaments del veredicte.

El nou text ha estat entregat i acceptat pel jutge aquest dissabte. Ara serà el magistrat qui decidirà quina pena li imposa. La sentència es farà pública d'aquí una o dues setmanes.

Durant el judici el fiscal ha demanat la pena màxima: la presó permanent revisable. Les acusacions consideren l'acusat un "depredador sexual".

La defensa ha argumentat durant tot el judici que no hi va haver violació i han demanat entre dos anys i mig i 7 anys de presó per homicidi imprudent.  

 

El Chicle, pendent de sentència tres anys després de matar Diana Quer​

Diana Quer, de 18 anys, va desaparèixer l'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal. El desembre del 2017, setze mesos més tard, la policia va detenir José Enrique Abuín per un intent d'agressió a una altra noia.

Més conegut com el Chicle, era un dels sospitosos de la desaparició de Diana Quer. El detingut va confessar el crim i va assenyalar on era el cos de la jove madrilenya. El cos el van trobar dins un pou en una nau industrial abandonada de la parròquia d'Asados, a Rianxo, a la Corunya.

En la primera sessió del judici, l'acusat va insistir que havia mort la noia de forma accidental. Va confessar que la va matar aquell 22 d'agost del 2016, però no ha reconegut mai l'agressió sexual.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut