València

Cas Alcàsser: la jutge vol interrogar el capità del vaixell amb què va fugir Anglés

La policia tornarà a prendre declaració a diversos membres del vaixell "City of Playmouth", on hauria viatjat de polissó el presumpte l'assassí de les tres adolescents d'Alcàsser

RedaccióActualitzat

La jutgessa d'Alzira encarregada del cas d'Alcàsser ha emès una ordre d'investigació europea per sol·licitar la col·laboració de les autoritats del Regne Unit sobre la suposada fugida d'Antonio Anglés en vaixell el març de 1993.

L'ordre de cerca i captura internacional contra Anglés segueix activa, per la qual cosa s'ha d'investigar qualsevol novetat que pugui contribuir a fer conèixer on es troba el fugat per fer possible la seva detenció.

El jutjat va rebre un informe policial on es sol·licitaven nous interrogatoris a alguns testimonis, membres de la tripulació del vaixell en el que suposadament va fugir Anglés.

Arran d'aquesta nova ordre judicial, la policia tornarà a prendre declaració al capità del vaixell "City of Playmouth", on podria haver viatjat de polissó l'assassí de les tres adolescents d'Alcàsser, per aclarir com va escapar-se de la cabina.

Segons hauria declarat el capità del vaixell, Anglés va escapar-se, en ser descobert, amb una barca inflable, però va ser retornat al barco quan un avió francès el va localitzar i va enviar un missatge a bord. Aleshores va ser tancat en una cabina, d'on va tornar a escapar-se, segons sembla, amb l'ajuda d'algun membre de la tripulació.


Un cas de gran impacte mediàtic

Les tres adolescents, Miriam, Toñi i Desirée, d'entre 14 i 15 anys, van ser segrestades, violades i torturades l'any 1993, presumptament per Antonio Anglés i el seu còmplice Miguel Ricart, que va ser l'únic detingut, jutjat i empresonat.

El cas va causar un gran impacte en la societat. Els cadàvers de les tres adolescents no van aparèixer fins al cap de dos mesos.

Les investigacions posteriors han mirat de seguir la pista d'Anglés per si encara és viu o per confirmar la seva mort, que podria haver passat quan va saltar al mar des del vaixell que el portava a Irlanda.

Ricard va sortir en llibertat el 2013.

Anar al contingut