Cas Abidal: el jutge demana un reconeixement mèdic al cosí donant de fetge
Éric Abidal i el seu cosí a l'hospital, després del trasplantament

Cas Abidal: el jutge demana un reconeixement mèdic al cosí donant de fetge

El jutjat de Barcelona que investiga possibles irregularitats en el trasplantament demana a França que faci una exploració al cosí de l'exfutbolista

Quim BalaguerActualitzat

El jutjat número 28 de Barcelona que investiga el trasplantament de fetge a l'exjugador i actual tècnic de Barça Éric Abidal ha enviat una ordre d'investigació a França perquè es prengui declaració i es practiqui un reconeixement mèdic al donant, el seu cosí Gérard Armand.

L'Ordre Europea d'Investigació, enviada als tribunals de Lió, és la segona tramesa per part de l'esmentat jutjat de Barcelona perquè la primera petició va ser rebutjada per les autoritats judicials franceses.

Segons ha avançat aquest dimecres la Cadena SER, la previsió del jutjat de Barcelona és que el donant declari com a testimoni perquè el Codi Penal francès no permet imputar-lo. I si accepta visitar-se, l'examinaria un metge francès, per poder comprovar que l'operació es va fer.

Éric Abidal, una de les peces fonamentals del Barça de Guardiola, es va sotmetre a un trasplantament de fetge l'any 2012 a l'Hospital Clínic de Barcelona després d'una recaiguda del càncer que se li havia detectat l'any abans.

Cas arxivat i reobert

L'anomenat "cas Abidal" neix a partir d'una conversa, interceptada per la policia, entre Sandro Rosell i un col·laborador seu, de la qual, segons els investigadors i la Fiscalia, es podia deduir que el trasplantament d'Abidal es va fer gràcies a la compra il·legal d'un fetge. Un fet que l'expresident sempre ha negat.

 

El cas Abidal va arrencar per un conversa interceptada a Sandro Rosell

 

El jutjat encarregat del cas va acabar arxivant-lo després d'investigar l'expedient de l'operació a l'Hospital Clínic i l'acte de consentiment al Registre Civil.

Però a petició de la Fscalia, que volia examinar el cosí d'Abidal, el mes de gener l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir el cas per poder practicar noves diligències, com ara prendre declaració al donant.

 

 

ARXIVAT A:
AbidalJudicial
Anar al contingut