Mariona Carulla, en una imatge d'arxiu
Una de les candidates a presidir l'Orfeó Català, Mariona Carulla
Barcelona

Carulla dóna ple suport a Busquets i també rebutja imputar membres de CDC pel "cas Palau"

Una de les candidates a presidir l'Orfeó Català, Mariona Carulla, avala la decisió que, de manera unilateral, ha pres l'actual president en funcions de l'entitat coral, Josep Maria Busquets, sobre el "cas Palau". Busquets no ha demanat al jutge una investigació específica sobre el suposat finançament irregular de Convergència. Mariona Carulla, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", defensa la mesura perquè vol evitar que es polititzi la institució, ara que hi ha eleccions a l'Orfeó i també a la presidència de la Generalitat.

Actualitzat
Mariona Carulla dóna "ple suport" a Busquets, que s'ha desmarcat de la Fiscalia i ha evitat demanar que el jutge citi a declarar com a imputat el tresorer de CDC i que s'obri una altra investigació sobre el suposat cobrament de comissions d'aquest partit pel "cas Palau". I és que es mostra partidària de preservar els interessos de l'Orfeó Català i de no polititzar la institució, i de "deixar que el jutge instructor continuï investigant els fets del Palau".

La investigació sobre el supòsit cobrament de comissions de l'empresa Ferrovial per part de CDC ha trencat el consens en l'actual direcció del Palau de la Música. Mentre que el Consorci del Palau de la Música, que agrupa a la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura, s'ha sumat a la Fiscalia per demanar la imputació de càrrecs de CDC pel presumpte desviament de fons, la Fundació Palau de la Música-Orfeó Català evita demanar al jutge que obri una peça separada per investigar el presumpte cobrament de comissions d'aquest partit.

Per la seva banda, Antoni Dalmau, membre de la junta provisional, ha denunciat que Busquets va prendre una decisió unilateral quan hauria d'haver consultat tota la direcció per decidir què demanaven al jutge. Dalmau no hi veu, però, cap il·legalitat, segons ha remarcat a "El matí de Catalunya Ràdio".

La junta provisional que dirigeix l'Orfeó fins a les eleccions del dia 24 va elegir Josep Maria Busquets com a president perquè era el membre de més edat de tot el grup.
Anar al contingut