Els polèmics cartells de CitizenGO a Roma
Els polèmics cartells de CitizenGO a Roma
Roma

Cartells a Roma vinculen l'avortament amb l'augment de "la violència contra les dones"

La campanya la impulsa una associació d'origen espanyol i ha provocat una gran polèmica a Itàlia

RedaccióActualitzat

Uns cartells contra l'avortament apareguts a Roma -firmats per una associació d'origen espanyol- han provocat protestes des de diferents sectors socials i polítics a Itàlia. Aquests cartells diuen: "L'avortament és la principal causa de feminicidi en el món", i a sota figura l'etiqueta #STOPABORTO.

La campanya, la impulsa la secció italiana de l'associació CitizenGO, que ha defensat el caràcter provocador del missatge davant "l'intent de censurar i silenciar a qui afirma la veritat sobre l'avortament". Es tracta d'una de les iniciatives d'aquesta organització dins de la Marxa per a la Vida, que diferents entitats catòliques i de dretes faran dissabte a diverses ciutats italianes. La marxa es fa coincidint amb el 40 aniversari de la introducció a Itàlia de la llei de l'avortament.

 

 

Dins de CitizenGO hi ha l'organització ultracatòlica Hazte Oír, que l'any passat utilitzava l'anomenat Bus de la Llibertat contra la transexualitat infantil a diferents ciutats de l'estat espanyol, de l'Amèrica Llatina i dels Estats Units.

 

Demanen la retirada de la campanya

El Partit Demòcrata, el sindicat Confederació General Italiana del Treball i diferents associacions feministes han demanat a l'Ajuntament de Roma la retirada d'aquests controvertits cartells contra l'avortament. "Rebel Network" reclamen a l'alcaldessa, Virginia Raggi, que elimini aquesta "campanya de desinformació i odi contra les dones."

Des de CitizenGO, el seu màxim responsable a Itàlia, Filipp Savarese, ha reivindicat "el dret d'opinió i expressió protegit per la Constitució", i ha afirmat:

"Als últims anys, les institucions han constatat l'augment de la força del fenomen de la violència contra les dones, però s'obliden de dir que la causa número u de mort per a milions de nenes i nens en el món és l'avortament, que també causa conseqüències psicològiques i físiques molt serioses per a les dones que ho practiquen"

De moment, l'Ajuntament de Roma ha enviat a la Policia Municipal perquè comprovi si els cartells s'han col·locat en llocs permesos. També està valorant si opta per retirar-los o deixar-los.

ARXIVAT A:
Avortament Violència masclista
Anar al contingut