Barcelona

Carta al TSJ perquè els Mossos no vigilin jutjats i reforcin la seguretat als municipis

L'Associació Catalana de Municipis recorda que l'operació Toga hipoteca més de 500 agents en un context de polèmica per l'augment de la inseguretat ciutadana

RedaccióActualitzat

L'Associació Catalana de Municipis demana que es retiri l'operatiu Toga i que els Mossos d'Esquadra es puguin dedicar a altres feines, en comptes de vigilar les seus judicials de forma ininterrompuda.

En una carta dirigida al president del TSJC, Jesús María Barrientos, els alcaldes asseguren que aquest operatiu impedeix fer les tasques policials amb normalitat. Reclamen que es torni a la situació anterior perquè, segons diu la carta, "no s'està podent fer tasques de prevenció i vigilància" i això afecta "la percepció d'inseguretat per part de la ciutadania".

Segons l'ACM, aquest operatiu hipoteca més de 500 agents dels Mossos, i això "afecta de manera directa la disponibilitat dels efectius" i dificulta "la prestació del servei públic que els Mossos d'Esquadra han de prestar a la ciutadania".

L'operatiu Toga es va engegar al febrer arran de les protestes dels CDR davant de les seus judicials pel començament del judici del procés. Les portes d'algunes seus judicials van aparèixer brutes de fems i escombraries.

Més de 50 alcaldes i alcaldesses de municipis amb seu judicial rebran també un exemplar de la carta perquè la reenviïn a Barrientos, així com una moció en el mateix sentit perquè, si s'escau, sigui aprovada pel ple a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Alguns municipis com Breda, Fogars de la Selva, Anglès i Hostalric ja han aprovat mocions en aquest sentit.

El president de l'Associació Catalana de Municipis, David Saldoni, considera que els jutjats han de tenir vigilància "com qualsevol altre edifici públic", però que es podrien fer servir altres mètodes, com la videovigilància i la seguretat privada. La carta recorda que Catalunya viu en un nivell d'alerta de 4 sobre 5 per l'amenaça terrorista.

Aquesta setmana, el sindicat USPAC ha demanat al conseller Buch que tramiti la petició de derogació de l'operatiu Toga perquè asseguren que "altera les tasques rutinàries".

 

Carta de l'AMC by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraSeguretatJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut