Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa a un ple del Parlament al març. ACN
Barcelona

Carrizosa substituirà Arrimadas com a líder de Ciutadans al Parlament

Carlos Carrizosa serà el cap de l'oposició a Catalunya, però es descarta com a presidenciable a les autonòmiques

RedaccióActualitzat

El fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, substituirà com a president del grup a la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas. El canvi es produeix després que Arrimadas fos escollida a les eleccions del 28 d'abril diputada al Congrés i s'obrís un debat successori intern

Segons han confirmat fonts del partit, el grup ha valorat el "gran lideratge" de Carrizosa davant l'independentisme al Parlament els darrers anys i ha destacat la seva voluntat d'assumir qualsevol tasca dins la formació.

Els canvis en l'organigrama del grup parlamentari seran imminents i Arrimadas s'acomiadarà del Parlament amb els plens d'aquest dimecres i dijous. Carrizosa es convertirà oficialment en el president del grup quan Inés Arrimadas renunciï a la seva acta al Parlament i reculli el seu acta de diputada al Congrés.

Lorena Roldán pren el relleu de Carrizosa com a portaveu de Cs. ACN

 

Altres relleus imminents

Per la seva banda, la diputada i senadora, Lorena Roldán, substituirà Carrizosa i serà la portaveu de Ciutadans a la cambra catalana.

Encara és una incògnita qui ocuparà el lloc de José María Espejo-Saavedra, fins ara vicepresident segon de la mesa del Parlament, escollit com a diputat al Congrés, igual que Arrimadas.  Els nous diputats de Cs al Parlament, enlloc d'Arrimadas i Espejo-Saavedra seran Jorge Feijóo, número 26 per Barcelona a les eleccions catalanes del 2017, i María Mercedes Escofet, que ocupava el número 27 en les mateixes llistes.

 

Descartat com a presidenciable

Carrizosa ha descartat presentar-se com a candidat de les primàries del partit. Ciutadans té previst celebrar eleccions en els propers mesos per escollir el seu candidat a la Presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes. Es manté oberta, així, la carrera per ser el número 1 de Ciutadans als comicis catalans.

ARXIVAT A:
CsEleccions 28A
Anar al contingut