Barcelona

El PPC qualifica l'acte de la llei del referèndum d'"anunci d'un cop d'estat"

Per Cs, l'acte de JxSí i la CUP ha estat "una performance" i el PSC el veu com "una reunió informal"

RedaccióActualitzat

Tret d'alguns diputats de Podem i Esquerra Unida, l'oposició ha plantat JxSí i la CUP en l'acte al Parlament per presentar la llei del referèndum

Pel portaveu del principal grup de l'oposició, Carlos Carrizosa, Ciutadans no assisteix a "performances ni mítings polítics d'un tripartit separatista" i ha insistit que els grups independentistes han de donar explicacions "en un ple, que és on es debat i es vota".

Xavier García Albiol, del PPC, opina que l'acte de JxSí i la CUP ha estat "l'anunci d'un cop d'estat al qual li volen donar formes i maneres democràtiques". Per Albiol es tracta d'un "atemptat a la democràcia i a la llibertat" que pretén provocar una suspensió de "l'autonomia de Catalunya".

Per part del PSC ha comparegut Ferran Pedret que ha qualificat l'acte de "reunió informal". Segons Pedret "no es pot defensar que són explicacions en seu parlamentària" ja que aquestes "exigeixen complir uns mínims procediments i garanties, perquè l'oposició pugui fer una mínima fiscalització del govern".

Anar al contingut