Tots els grups excepte Cs i PP reproven Carrizosa per "insinuacions masclistes"

Picabaralla al Parlament quan una intervenció de Carrizosa retraient casos de corrupció a JxCat ha acabat amb el diputat de Ciutadans i Roger Torrent acusant-se mútuament de masclisme

Actualitzat

Picabaralla al Parlament quan el president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha retret presumptes casos de corrupció a consellers i diputats de Junts per Catalunya.

Les paraules de Carrizosa han acabat amb un escrit de tots els grups parlamentaris excepte PP i Cs demanant a la mesa que es prenguin "mesures" pel que qualifiquen d'"insinuacions masclistes i sexistes".

 

Acusacions de corrupció a JxCat

A la sessió de control, Carrizosa ha preguntat al president de la Generalitat, Quim Torra, si pensa cessar el secretari general d'Esports, Gerard Figueras, detingut fa dues setmanes per presumpta malversació. Torra ho ha descartat perquè encara no es coneixen tots els detalls de l'operació, però ha promès "tolerància zero" amb la corrupció.

En el segon torn d'intervenció, el diputat de Ciutadans ha acusat el govern de moure's "en l'entorn de putrefacció de la corrupció" i ha etzibat que, "més que una bancada de govern, sembla una roda de reconeixement". Dirigint-se a Torra, Carrizosa ha posat com a exemple els diputats del partit taronja:

"Aquests 36 diputats són tots honrats, no sé si pot dir el mateix respecte al seu govern i el seu grup parlamentari"

Carrizosa ha dit que els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró procedeixen de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que ha qualificat d'"epicentre del 3%", ha denunciat que Meritxell Budó va pagar un viatge a Brussel·les amb diner públic quan era alcaldessa de la Garriga i ha retret a Miquel Buch l'escorta que té l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

 

 

A continuació ha passat a assenyalar diputats de JxCat, escalfant encara més l'ambient a l'hemicicle:

"Vostès, en l'entorn de la putrefacció de la corrupció, s'hi mouen... no els molesta la pudor. La senyora [Aurora] Madaula, que em mira molt atentament, podria explicar-nos alguna cosa sobre les comissions de CatDem i el Palau de la Música quan el seu amic, el senyor [Agusti] Colomines, n'era el director. I ahir mateix hi havia aquí la senyora Laura Borràs, a qui avui li demanen un suplicatori al Suprem per 18 contractes a dit per a un amic seu. I, parlant d'amics, el senyor Dalmases, per exemple, està investigat per desviar diners de la Fundació CatMón"

Al final de la intervenció de Carrizosa, el president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat que a la cambra no es demanen "explicacions" a partir de l'activitat de les "amistats o parelles" de les diputades:

"Em permeto dir-li, senyor Carrizosa, que en aquesta cambra no demanem explicacions a les diputades, per tant, a les dones, en funció de l'activitat de les seves amistats o les seves parelles"

Carrizosa ha tornat a agafar el micro per retreure a Torrent que l'hagi reprès amb un "to masclista":

"Vostè em reprèn amb aquest to masclista... perquè aquest to que vostè diu és masclista, perquè hem parlat d'amistats de persones diferents aquí i vostè parla de parelles... masclisme"

A la discussió també s'hi ha afegit el president de la Generalitat, que ha acusat la formació taronja de voler "amagar la seva derrota" electoral i els ha avisat que "busquen crispació, i no la tindran":

"Crec, sincerament, que és un dels dies en què vostès han caigut més baix. Penso que, si vostès volen amagar la seva derrota amb aquests dos minuts i mig de difamacions i d'infàmies em sembla lamentable"

 

La diputada Aurora Madaula ha demanat intervenir, però Torrent no li ha donat la paraula, al·legant que els diputats no poden intervenir en les sessions de control. No obstant això, li ha comunicat que pot presentar una queixa davant la mesa.

 

La diputada de JxCat Aurora Madaula, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament (ACN / Sílvia Jardí)

 

Més tard, el president del grup de JxCat, Albert Batet, ha anunciat que ho faran i ha qualificat les paraules de Carrizosa d'"intolerables difamacions".

 

 

Queixa de tots els grups excepte Cs i PP

Els grups de JxCat, ERC, PSC-Units, Catalunya en Comú-Podem i la CUP han demanat a Torrent i a la mesa que s'adoptin "mesures, si cal disciplinàries" contra Carrizosa i qualifiquen les seves paraules a la sessió de control d'"insinuacions masclistes i sexistes".

En un escrit signat pels portaveus dels cinc grups parlamentaris, asseguren que les paraules del president del grup parlamentari de Ciutadans són "una mostra intolerable d'insinuacions masclistes i sexistes, que no es corresponen amb el respecte que mereix el Parlament i els diputats i diputades".

 

Tots els grups excepte Cs i... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Més tard, el debat del ple ha continuat a la xarxa. Torrent ha demanat que, des de la cambra, s'ha de "donar exemple i tenir tolerància zero amb les actituds" masclistes:

 

 

Carrizosa l'ha acusat d'utilitzar el seu càrrec de president del Parlament "per tapar la vergonyosa corrupció dels amiguets del procés i del 3%":

 

 

Per la seva banda, Madaula ha agraït a Torrent el toc d'atenció a Carrizosa i ha qualificat de "vergonyós i condemnable el nivell de masclisme" de Carrizosa:

 

 

 

Carrizosa intervé al Parlament, davant la mirada de diversos diputats dels grups que donen suport al govern (Sílvia Jardí / ACN)

 

ARXIVAT A:
Masclisme CsParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut