Barcelona

Carretero lamenta no poder confirmar la coalició amb Laporta en la tercera assemblea de Reagrupament

Reagrupament ha celebrat la tercera assemblea orfe de Joan Laporta. El líder de la formació, Joan Carretero, lamenta que encara no sigui possible anunciar una coalició amb el partit de l'expresident del Barça, Democràcia Catalana. La sintonia entre els dos líders encara s'ha de materialitzar. De moment, Reagrupament ha escollit llistes per a les pròximes eleccions amb la possibilitat que s'hagin de canviar si finalment hi ha un acord amb Laporta. Això, però, no seria un problema perquè Carretero ja ha explicat que tota la gent que hi ha a les llistes estaria disposada a sortir-ne si hi ha una coalició.

Actualitzat
Reagrupament ha celebrat la tercera assemblea amb un objectiu clar: preparar-se per a les eleccions. La formació s'ha reunit al Palau de Congressos de Catalunya per escollir llistes i per evidenciar que no hi ha coalició amb Joan Laporta. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, reconeix que hauria volgut anunciar la incorporació de l'expresident del Barça al seu projecte independentista "però no ha pogut ser. De moment".

Laporta, que fa uns dies va registrar el seu nou projecte polític, Democràcia Catalana, no ha assistit a l'assemblea de Reagrupament. Tot i això, Carretero deixa la porta oberta a una coalició per més endavant. El líder de Reagrupament fins i tot especifica que "tota la gent que està en la candidatura està disposada a sortir-ne en cas que hi hagi una coalició". Ara per ara, la candidatura situa Joan Carretero com a cap de llista per Girona, Rut Carandell encapçala la llista de Barcelona, Ferran Pujol la de Tarragona i Jaume Fernández la de Lleida. Són noms, però, que poden canviar si finalment hi ha coalició electoral.

L'absència de Laporta en aquesta assemblea -malgrat que inicialment havia confirmat la seva assistència- ha decebut molts dels militants de Reagrupament. El partit esperava que, coincidint amb la manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, es confirmés la coalició entre les dues formacions. L'assemblea ha donat poders a la junta directiva perquè pugui tancar acords electorals amb altres formacions i les negociacions continuaran, però la direcció no està disposada a esperar més enllà del juliol.

La independència a l'horitzó

A banda de la no-presència de Laporta, Reagrupament continua amb el seu discurs. Carretero ha explicat que en cas d'obtenir representació en el Parlament de Catalunya, només entrarien a formar part d'un govern que tingui com a objectiu declarar la independència de Catalunya.

El líder de Reagrupament assegura que amb ells no hi haurà "més tripartit" però també alerta les altres possibles forces que "pixaran sang" per aconseguir un acord.

Carretero ha carregat també contra aquells que asseguren que Reagrupament mobilitza cada cop menys gent i ha apel·lat als 3.425 afiliats a la formació. El dirigent independentista ha fet un símil amb les eleccions a la presidència del FC Barcelona, i ha comparat Reagrupament amb la candidatura d'Agustí Benedito, "que va tenir problemes per a passar el tall i va acabar segon per a sorpresa de molts".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut