Barcelona

Carretero defensa la seva esmena a la totalitat, però renuncia a votar-la com a gest de bona voluntat

Gest conciliador de Joan Carretero en el marc del Congrés Nacional d'ERC, que se celebra a Barcelona. El líder de Reagrupament.cat (RCat) ha renunciat a sotmetre a votació la seva ponència alternativa a l'oficial. Tot i que ha defensat davant els assistents al Congrés l'esmena a la totalitat presentada pel corrent crític que encapçala, finalment ha renunciat a sotmetre-la a votació com a signe de la seva voluntat de contribuir a la nova etapa que inicia el partit. Carretero ha certificat que RCat no serà present a la nova executiva d'ERC. Tot i això, s'ha posat a disposició de la nova direcció republicana que surti del congrés.

Actualitzat

Segons Carretero, la seva decisió de no sotmetre a votació la seva esmena obeeix al fet que dissabte passat va vèncer la candidatura formada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, i que entenia que la militància ja va abonar d'aquesta manera la ponència oficial. En conseqüència, ha donat per "descartada" la presència de membres de Reagrupament.cat a l'executiva, i ha precisat que els seus partidaris votaran "en blanc" a la ponència política. Carretero també s'ha posat "al servei" d'ERC i dels nous president i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós i Joan Ridao.

Pel que fa a les paraules del president sortint, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ERC ha de mantenir-se al govern català amb independència de la resposta del Tribunal Constitucional al nou Estatut, ha reiterat que la seva opinió és que ERC "no pot ser un convidat de pedra al govern català". Segons Carretero, ERC hauria de reconsiderar la seva presència al tripartit en funció de l'evolució de la sentència del TC, del conflicte sobre la tercera hora de castellà a l'educació primària i del nou sistema de finançament.

Anar al contingut