"L'Entrevista" de Catalunya Informació

Carretero augura un gran èxit electoral de Reagrupament i convida Laporta a sumar-s'hi

El panorama polític català té des de fa uns quants mesos una nova opció. Es tracta de Reagrupament.cat, el projecte independentista i de regenaració política que lidera l'antic conseller de Governació i membre d'Esquerra Republicana, Joan Carretero. Reagrupament serà present en les pròximes eleccions i estan convençuts que la seva opció entrarà i amb "molt bona nota" al Parlament. Així ho ha augurat Joan Carretero a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, on també ha deixat les portes obertes del partit al president del Barça, Joan Laporta, després que es va posicionar a favor de la independència durant els actes de la Diada. Amb referència a la consulta d'Arenys, Carretero està convençut que el rebuig de Madrid ha tingut un efecte contrari i ha incentivat, encara més, l'independentisme català.

Actualitzat
Encara queda més d'un any per a les eleccions catalanes però la maquinària dels partits s'ha posat o es posarà en marxa en breu per començar a preparar una cita que tindrà, almenys, una papereta nova sobre la taula. Així ho ha confirmat Joan Carretero, el partit que lidera es postularà com a alternativa electoral tot i que encara no se sap si amb el nom de Reagrupament o un altre. L'exconseller de Governació tampoc ha desvelat si ell mateix serà l'encarregat de liderar la cursa electoral.

El que sí que ha confirmat són els dos eixos sobre els quals es basarà la seva política. El primer, la independència, condició imprescindible, segons diu, per un futurible escenari de pactes per formar govern. Carretero alerta que no defensen una "independència d'Estatut" sinó treballar per aconseguir-la i al més aviat possible.

El segon objectiu de Reagrupament és regenerar el país des del punt de vista polític. En l'entrevista, el també exalcalde de Puigcerdà diu que volen dinamitar "l'oasi català que no va enlloc, que es retroalimenta contínuament i que no engresca el país ja que en les últimes eleccions 7 de cada 10 votants van preferir quedar-se a casa". Carretero advoca per una nova llei electoral així com també per una llei que obligui a fer transparents els fons públics.

Expectatives molt bones

Reagrupament afronta aquesta cita electoral amb molt d'optimisme. De fet, a la pregunta de si es veu entrant al Parlament amb dos o tres diputats, ha contestat immediatament que "per dos o tres no ens hi posaríem".

En els últims mesos han trepitjat territori i "hem omplert sales en un temps en què diuen que a la gent no li interessa la política". Carretero creu que el problema es diu desencís i que qui s'acosta a les seves cites ho fa expectant per saber si el país té solució o no i per saber si la seva proposta és creïble. Expectant per si ha de continuar abstenint-se o tindrà una opció diferent.

Carretero ha emplaçat a la fi de l'Assemblea Nacional de Reagrupament, que s'ha de celebrar el mes vinent, per parlar de número de socis.

Estén la mà a Laporta

El líder de Reagrupament no ha amagat que li agradaria fitxar el president del Barça per al seu projecte polític, sobretot després que Joan Laporta s'ha posicionat clarament a favor de la independència durant els actes de la Diada.

Carretero ha remarcat que el projecte de Reagrupament és un projecte de país no un projecte personal de ningú dels que formen el partit i, per tant, s'hi pot sumar tothom qui vulgui. I concretament Joan Laporta, ha dit, "no sumaria sinó que multiplicaria". Per ara, però, no hi ha hagut contactes.

Madrid ha donat ales a l'independentisme

Joan Carretero també ha fet referència a la consulta per la independència d'Arenys de Munt, una iniciativa que neix, segons ell, del desencís de la ciutadania i la seva preocupació per un país sense lideratge i que no saben cap on va.

El líder de Reagrupament s'ha mostrat convençut que "l'espectacle que ha fet Madrid" ha fet guanyar adeptes a la lluita per la independència i ha ajudat a fer visible "saber on som i amb qui ens juguem els quartos", fent veure a aquells que es movien en posicions tèbies i que confiaven en un govern espanyol més o menys tolerant que "teníem raó, que PP i PSOE són el mateix: nacionalistes espanyols radicals".

Carretero creu que la consulta també perjudica els interessos del PSC, que pretén fer veure que el país no té cap problema nacional.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut