Nevada a Vielha
Nevada a Vielha

Dos excursionistes perduts i carreteres tallades per la primera nevada de la temporada

Busquen un home i una dona de Sabadell que es van perdre a la zona de Meranges, a la Cerdanya

Actualitzat

Primera nevada important de la temporada al Pirineu. Durant el cap de setmana, la temperatura ha caigut entre cinc i dotze graus i la cota de neu ha baixat des de 2.000 metres fins a 900.

La nevada provoca els primers talls a les carreteres i dificulta les tasques de recerca de dos excursionistes perduts a la Cerdanya. 

A tota la Vall d'Aran hi neva amb ganes i s'hi estan acumulant gruixos importants. Les primeres volves de neu també han arribat a altres poblacions pirinenques amb certa intensitat.

 

Notícia relacionada: Pluja, neu i una caiguda de les temperatures de 5 a 12ºC

 

Puigcerdà i Llívia, a la Cerdanya; Ribes de Freser, al Ripollès, i Castellar de n'Hug i Gósol, al Berguedà, també han quedat emblanquinats.

Aquesta primera tongada de neu és molt ben rebuda a les estacions d'esquí. La Molina, Masella o Vallter acumulen entre 10 i 15 centímetres de neu fresca. Les baixes temperatures, a més, fan que ja es puguin posar en marxa els canons per fabricar neu artificial.


A banda del Pirineu, aquest dissabte al matí també ha nevat fort a les cotes altes del Montseny.

 

Recerca a la muntanya

Aquest diumenge al vespre s'han suspès les tasques de rescat  d'un home i una dona que es van perdre aquest dissabte, a la zona de Meranges, a la Cerdanya.

Des d'ahir vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració dels bombers francesos, els han estat buscant.

L'home, de 57 anys, i la dona, de 43, són veïns de Sabadell i van trucar al telèfon d'emergències ahir a la tarda quan baixaven del Puigpedrós cap al refugi de Malniu perquè s'havien desorientat per culpa de la boira. En aquell moment van informar que anaven amb roba d'abric, menjar i aigua.


Els bombers van activar diverses dotacions, també dels GRAE, i els van estar buscant durant tota la nit de dissabte fins que també van aturar la recerca a la matinada per les males condicions meteorològiques. Al matí del diumenge, però, han reactivat les tasques de rescat amb l'excepció de l'helicòpter. Els bombers no han pogut posar-se en contacte amb els excursionistes en cap moment.

 

 

Dissabte van trobar sans i estalvis un grup de cinc anglesos que es van perdre a la zona de Font Ferrera, al municipi de la Sènia, al Montsià. En aquest cas, l'alerta la van donar des del refugi en veure que el grup, que havia fet una reserva, no arribava.

 

 

Carreteres tallades

La neu afecta el trànsit. Per primer cop aquesta temporada fan falta cadenes per travessar el port de la Bonaigua, a la C-28, entre Vaquèira, a la Vall d'Aran, i el refugi de les Ares, al Pallars.

També calen cadenes a la BV-4031 entre Castellar de n'Hug i Alp.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut