Un furgó dels Mossos al costat d'un contenidor cremant als carrers de prop del Camp Nou (Reuters / Enrique Calvo)
Un furgó dels Mossos al costat d'un contenidor cremant als carrers de prop del Camp Nou (Reuters / Enrique Calvo)

Nit d'aldarulls al voltant del Camp Nou amb càrregues, contenidors cremats i 10 detinguts

60 persones han estat ateses arran dels incidents als carrers adjacents a l'estadi i 13 han estat traslladades a l'hospital

RedaccióActualitzat

Aldarulls als carrers del voltant del Camp Nou mentre es disputava el Barça-Madrid, que han continuat encara durant una estona al final del partit.

Els incidents han deixat una desena de detinguts relacionats amb desordres públics i llançaments d'objectes als agents.

La primera detenció s'ha efectuat quan els Mossos han intervingut per impedir una baralla entre grups d'aficionats ultres amb independentistes. La majoria de les altres detencions s'han dut a terme arran dels disturbis a Travessera de les Corts.

També en el marc del dispositiu, s'ha detingut una altra persona per sostracció d'un rellotge de luxe.

 

 

Agents dels Mossos aixequen a la força un manifestant que estava a terra (Reuters / Enrique Calvo)

 

A causa dels aldarulls, el SEM ha atès 64 persones, de les quals 54 tenien lesions lleus i 5 menys greus. 16 persones han estat traslladades per rebre atenció hospitalària. 39 dels atesos eren Mossos d'Esquadra.

En diversos punts de la Travessera de les Corts s'han cremat contenidors i hi ha hagut imatges molt semblants a les de les protestes dels dies posteriors a la sentència del procés.

 

 

Quatre barricades fora del camp

Manifestants encaputxats han cremat contenidors i s'han fet almenys quatre barricades als voltants de l'estadi.

Grups de persones han fet dues barricades a la Travessera de les Corts, davant dels accessos 16 i 18 del camp, amb contenidors i tanques de seguretat. Al carrer Riera Blanca, a la cruïlla entre Travessera de les Corts i Arístides Maillol, també s'hi han fet dues barricades.

 

Contenidors cremant, a l'entorn del Camp Nou (ACN / Àlex Recolons)

 

Durant els disturbis, s'han llançat llambordes contra els furgons policials i s'han arrencat senyals de trànsit. Des de l'interior del recinte de l'estadi, agents antidisturbis han disparat projectils de foam contra els manifestants.

Des del CECOR s'han activat els Bombers, que han intervingut per apagar els diversos focs que hi ha actius a la zona.

 

Llambordes arrencades en un dels carrers del voltant del camp

 

Un manifestant saqueja un furgó dels antidisturbis

En un moment dels disturbis, un manifestant ha obert les portes del darrere d'un furgó dels antidisturbis i s'ha emportat alguns dels objectes que hi havia. Finalment, els objectes s'han recuperat.

Els fets han passat quan una desena de manifestants s'ha assegut a la confluència entre Travessera de les Corts i Arístides Maillol, d'on els Mossos han intentat retirar-los. Més persones han acudit allà i s'han enfrontat als agents.

En aquest punt, un grup de manifestants han acorralat dos furgons dels antidisturbis i una desena d'agents s'han protegit de la multitud. Un d'ells ha caigut a terra i un altre ha perdut el casc, que més tard ha recuperat.

 

Els Mossos carreguen en un dels accessos del Camp Nou (ACN / Àlex Recolons)

 

A més, al llarg de la nit, alguns manifestants han llançat ampolles de vidre i llaunes de cervesa contra el cordó policial.

Alguns bars han hagut de recollir les terrasses exteriors i tancar davant dels incidents al carrer.

Algunes persones que hi havia en terrasses s'han vist sorpreses per les corredisses i les càrregues policials:

 

 

A última hora de la nit, quan la situació a la majoria dels carrers del voltant del camp ja era tranquil·la, encara hi ha hagut alguna càrrega policial a l'avinguda Carles III, on quedaven contenidors cremant:

 

 

A la nit, alguns grups han llançat un còctel molotov contra la línia policial, sense impactar contra cap agent ni provocar ferits.

Arran d'aquests incidents, els Mossos han identificat dues joves que eren a la Travessera de les Corts:

 

 

 

 

 

 

Contenidors cremant als afores del Camp Nou (EFE / Andreu Dalmau)

 

Sortida pel Gol Nord

Com a conseqüència dels incidents a l'exterior de l'estadi, s'han tancat les sortides de la zona de Travessera de les Corts, prop del Gol Sud, per seguretat.

Els Mossos han demanat, en tuits en català, castellà i anglès, que els aficionats abandonessin el camp per la zona de Joan XXIII:

 

 

Els accessos 18, 19, 14 i 15 de l'estadi han quedat impracticables i no s'hi ha pogut sortir. Els aficionats han hagut de dirigir-se tots a la zona nord per abandonar el camp.

Passades les deu de la nit s'han obert tots els accessos.

Al final del partit, la Guàrdia Urbana ha recomanat a vehicles i vianants que evitessin circular per la zona de Travessera de les Corts, entre Arístides Maillol i Gran Via Carles III:

 

 

Agents dels Mossos en una de les portes del camp (EFE / Toni Albir)

 

Intent d'entrada al camp

Alguns dels concentrats han aconseguit obrir les barreres de l'accés 16 del Camp Nou mentre s'estava disputant el partit i han intentat col·locar una barricada dins del recinte de l'estadi. Els Mossos ho han impedit i han carregat per dispersar-los.

Els Mossos també han fet càrregues i han disparat projectils de foam a la zona de la Travessera de les Corts.

 

 

Contenidors al mig del carrer al voltant del Camp Nou (EFE / Andreu Dalmau)

 

Agressió a una periodista de La Sexta

Una periodista de La Sexta ha denunciat que un grup de persones li han llançat excrements d'ase als peus quan intentava fer una connexió en directe abans del partit.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat aquesta agressió i ha assegurat que "no hi ha cap justificació possible" per impedir informar lliurement, sigui al mitjà de comunicació que sigui:

 

 

Un grup d'ultres persegueixen manifestants

Els primers incidents violents s'han produït minuts abans que comencés el partit, quan una trentena d'aficionats radicals s'han enfrontat amb manifestants i els Mossos han carregat per separar els dos grups i establir un cordó de seguretat.

L'origen de la baralla ha estat quan alguns ultres han començat a perseguir grups de manifestants, que cridaven "Fora feixistes dels nostres barris".

 

ARXIVAT A:
El Clàssic
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut