La policia actuant a Tarragona
La policia actuant a Tarragona

Càrregues policials al final de les manifestacions de Tarragona, Girona i Lleida

Manifestacions a diversos punts de Catalunya, aquesta tarda

RedaccióActualitzat

A més de les manifestacions a Barcelona, aquesta tarda s'han fet en d'altres ciutats catalanes diverses concentracions en suport dels detinguts per la policia els últims dies i dels líders independientistes empresonats.

9.000 persones s'han concentrat davant dels jutjats de Girona amb el lema combatem el feixisme i amb crits de suport als detinguts en les protestes d'aquest dijous.

 

 

Les càrregues policials han començat al vespre a Girona on s'han disparat pilotes de goma.

 

 


 



La policia s'endú un home que intentava apagar el foc d'un contenidor a Girona, després d'apallissar-lo:

 

 



Grups ultres han sortit al carrer per enfrontar-se als manifestants i buscar brega.

 

10.000 persones a Tarragona, segons els Mossos

10.000 persones, segons els Mossos, han participat en la manifestació de Tarragona, que ha finalitzat quan gairebé eren les vuit de la nit. L'esquerra independentista afirma que s'han congregat unes 30.000 persones.  

La plaça de la Font ha quedat molt petita davant la riuada de gent. Amb el lema "Autodeterminació o bloqueig", davant l'Ajuntament els cinc grups escoltes de la ciutat han llegit un manifest en el qual han demanat la fi "de la repressió policial" i l'alliberament dels detinguts en els darrers dies i dels líders independentistes.

 


La tensió a començat a la subdelegació del govern i poc després les càrregues policials.

 


 


 


A quarts d'onze de la nit, manifestants i Policia estan protagonitzant corredisses per la part baixa de la ciutat de Tarragona: el Serrallo, carrer Unió i Apodaca.

Mentrestant grups ultres es passegen per la zona del Camp de Mart.

 

30.000 persones es manifesten a Lleida

La manifestació a Lleida, que ha acabat a la delegació del govern, ha aplegat unes 30.000 persones, segons la guàrdia urbana.  Una de les més multitudinàries que mai s'han viscut a la ciutat. Algunes fonts han elevat la xifra d'aquesta manifestació que s'ha mogut pels carrers del centre de Lleida amb un ambient festiu.

 

 

I aquest divendres a la manifestació de Lleida uns 70 de tractors encapçalaven la marxa.

 

 

A Lleida també han començat els enfrontaments entre la policia i els manifestants però una cadena humana independentista ha intentat impedir els aldarullsamb crits d'"Així no"

 

 

 

 

 

La cadena humana no ha servit de res. Els aldarulls han començat, la policia ha disparat projectils de foam i s'hi ha afegit un problema nou: Els ultres que anaven de cacera per Lleida.

 

Més de 300 persones tallen l'N-340 i l'AP-7 a l'Ampolla

Més de 300 persones han tallat durant més de dues hores, primer l'N-340 i després l'AP-7, al terme municipal de l'Ampolla, al Baix Ebre.

A les cinc de la tarda el grup de manifestants s'ha situat a la carretera nacional durant una mitja hora. Després s'han desplaçat fins a l'entrada a l'autopista AP-7.

Al peatge diversos unitats d'antidisturbis i agents de seguretat ciutadana dels Mossos s'han enfrontat als manifestants quan han intentat creuar les barreres.

El forcejament s'ha acabat amb retrets contra la policia catalana. Els concentrats han accedit finalment a l'AP-7 saltant les tanques a tocar del municipi.

El tall s'ha allargat gairebé dues hores amb molts manifestants asseguts a l'autopista. Els Mossos han hagut de calmar els ànims d'un grup amb desenes de persones que s'han quedat atrapades.

 

Manifestació a la Seu d'Urgell

Aquest vespre, els centenars de persones que tallaven la carretera d'accés a Andorra, han abandonat el seu lloc i s'han dirigit cap en manifestació cap el centre de la Seu d'Urgell.

 

 

Carreteres afectades

També s'ha tallat l'AP-7 a la Jonquera i a l'altura de Sant Julià de Ramis. En aquesta població, a més s'ha tallat la carretera N-II. Està afectada la circulació a la N-152 a Puigcerdà, una altra de les connexions amb França, i la C-17 a Ripoll.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut